"Nasıl öfkelenmem düşündükçe memleketimi.."

Türkiye, 10 Ekim'de 97 ölüyle, Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eylemini yaşadı. Bu şeref ve rekor da AKP'nin iktidarına nasip oldu. Gayet tabii ki hükümet de böyle elim bir olayın olmasını istemez, ancak içinde bulunduğumuz kritik dönemde herkes böyle bir olay beklerken, hükümet niçin bu gerçeği ıskaladı ve bunun tedbirini almadı, insanlar bunu sorgulamaktadır. AKP, iktidarını 13 yıldan bu tarafa herkes uyardı, Orta Doğu bataklığından uzak dur diye, ama AKP bildiğini okudu.  Başımıza gelen Ankara dramı ve daha öncekiler Batı'dan gelen terör saldırıları değil, AKP'nin çok sevdiği, hayran olduğu Orta Doğu'dan gelmektedir. Üçüncü sınıf adamlarla birinci sınıf işler yapılmaz, dünya ile yarışılamaz. Çapsız, kalitesiz, beceriksiz, cahil, bağnaz ve üstelik kozmopolit; Türk devleti, Türk milleti, Cumhuriyet ve Atatürk prensiplerine saygısız bir güruhun Türkiye'yi getireceği nokta ancak bu kadar olur. Orta Doğu halkları dünyanın en talihsiz halkıdır. Bunca doğal zenginliğe rağmen yoksuldur, diktatörler tarafından yönetilirler, hukuk düzeni yoktur, adaletsizlik, rüşvet, yolsuzluk gibi her türlü insanlık dışı muameleyi görmek ve yaşamak olasıdır. İnsan onuru ve hayatı çok ucuzdur. Mertlik, insanlık, vicdan ve ahlak gibi değerler zayıftır. Pusu kurma kültürü, kalleşlik, ihanet ve arkadan vurma karakteristik özellikleridir. Yiğitlik, şövalyelik, dürüstlük yoktur. 21. yüzyılda adam asmak, kelle kesmek, kadınları cariye olarak satmak ve masum insanları topluca öldürmek gelenekleri arasındadır. İnsanlığın ve değerlerin en ucuz olduğu yerlerin başında gelir. Böyle bir bölgeye kim girmek ister ve kim hayran olur. Ruh sağlığı yerinde olan insanların arzu edeceği bir coğrafya değildir.

Türkiye'nin Kafkasya, Orta Doğu, Karadeniz, Balkanlar ve Akdeniz ile sınırları vardır. Türkiye bu bölgelerin hepsine aittir ancak tercihi Batılı olma yönünde kullanmıştır. Rahmetli Atatürk Türkiye'nin Batılı ve medeni bir ülke olması için gerekli alt yapıyı hazırlamıştır. Sonraki hükümetler de bu yönde hareket etmişlerdir. Türkiye ve Türkler batılıdır. Türkler Orta Doğulu bir halk değildir, Orta Asya'dan gelen ama Batılı ve medeni olmayı seçen bir millettir. Türkiye'nin Orta Doğulu olduğunu söyleyenlerin kendileri Orta Doğuludur, Türkiye ve Türkler değil. Cennete gitmek için illa Orta Doğulu veya Arap olmak gerekmez. Türkler için Araplar değil, Peygamber efendimiz kutsaldır. Türkler için,  Filistin toprağı değil, Mescidi Aksa kutsaldır.

Başkenti korumak

Başkentler, bünyelerinde hassas binalar ve yöneticiler bulundurdukları için bütün dünyada çok iyi korunurlar. Herkesin aklına gelen soru, Ankara'da meydana gelen bu elim ve dramatik olay niçin MİT veya başka güvenlik kurumları tarafından önlenemedi. Mademki bu talihsiz olay yaşandı, Türk devleti, başkentinde, yurttaşlarına saldıranlara bunun bedelini en sert ve ağır şekilde ödetmeli ki hiç kimse bir daha cesaret edemesin, ABD, İsrail ve İran'ın yaptığı gibi. Ankara dramında üzücü olan bir başka durum da, AKP ile HDP'nin bu olayı oya tahvil etmek için polemik konusu yapmasıdır. Ayrıca AKP yandaşları sanki bu ölenlerin acısını hissetmeme intibaını vererek ülke bütünlüğünü, ortak acı, kederde ve tasada birlik gibi kardeşlik dayanışmasına gölge düşürmüşlerdir. Bu olay karşısında acı duymamak mümkün değildir, zira T.S. Eliot'un dediği gibi "Acı duyuyorsan canlısın, başkasının acısını duyuyorsan insansın" aksi takdirde aynı ülkede yaşamanın bir anlamı kalmaz. Hıristiyanların kutsal ve ruhani lideri Papa, Türkiye ve ölenler için üzüntülerini bildirip dua ederken, Yunan bakanlar kurulu üyeleri saygı duruşu yaparken, kendilerini dindar Müslüman olarak tarif edenlerin yurttaş ve din kardeşlerine ilgisiz kalması nasıl izah edilir. Rahmetli Azerbaycanlı şair, Bahtiyar Vahapzade'nin dediği gibi "İnsanlar yaşıyor ama insanlık ölmüş" mü demek gerekir bilmiyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putin, 2011 yılında Erdoğan'ın radikal gruplara olan ilgisini kast ederek "Cebinde akrep taşıyan sonucuna katlanır" demişti. Bugün Türk halkının acısı malum ama Erdoğan ve AKP ne kadar acı duyuyor ve katlanıyor bilmiyoruz. Bu tür saldırılar Türk milletini yıldırmaz, bir Meksika atasözünün " Bizi gömmeye çalıştılar, bilmiyorlardı ki biz bir tohumduk" dediği gibi "Biz bir ölür bin diriliriz" ama niçin ölelim. Ülkemiz acı olaylar yaşıyor, acımız ve öfkemiz büyük ve derin, bu güzel memlekette bu kadar kötü yaşamayı hak etmiyoruz.

Acıların bitmesi dileğiyle.

Yazarın Diğer Yazıları