Kırgızistan'da Zafer Günü kutlanıyor

Kırgızistan'da Zafer Günü kutlanıyor
Kırgızistan'da Zafer Günü kutlanıyor

Kırgızistan'da Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı 1945 yılında kazandığı zaferin yıl dönümü dolayısıyla kutlamalar

Kırgızistan'da Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı 1945 yılında kazandığı zaferin yıl dönümü dolayısıyla kutlamalar düzenlendi.

 

Bişkek'teki Zafer Meydanı'ndaki resmi kutlama törenine, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov, Başbakan Cantoro Satıbaldiyev, Yüksek Mahkeme Başkanı Firuze Djumaşeva, bakanlar ve milletvekillerinin yanı sıra gaziler, aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Tören, "sönmez ateşe" çelenk koyulmasıyla başladı.


Cumhurbaşkanı Atambayev, burada yaptığı konuşmada, Zafer Günü dolayısıyla gazileri ve vatandaşları kutlayarak, bu günün, birlik, egemenlik ve özgürlük mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı.


Atambayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Kırgızistan halkının 9 Mayıs Zafer Günü'nü kutladığını aktardı.


İkinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve milli marşın okunmasının ardından Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askerler geçit töreni yaptı. Bu arada Başbakan Satıbaldiyev, savaşa katılanlara, gazilere ve işçilere 10 bin som (225 dolar) tutarında para ödülü verilmesine yönelik kararname imzaladı.