Reçelleriniz ve balınız şekerleniyor mu? Çözümü son derece kolay!

Reçelleriniz ve balınız şekerleniyor mu? Çözümü son derece kolay!
Reçel ve bal, hemen her evin kahvaltı sofralarında bulunan lezzetler arasında yer alıyor. Sağlıklı tüketim için şekerlenme sorununun önüne geçmek oldukça önem taşıyor. Bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var. Şekerlenme sorununun önüne geçecek çözüm önerileri ile karşınızdayız!

Reçel ve bal, doğru tüketildiği takdirde son derece faydalı besinler arasında. Besinler şekerlendikçe tüketmek zararlı olacağından şekerlenme durumunu önlemek gerekiyor. Aksi takdirde şekerlenmiş ürünleri tüketmeniz, sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Gelin, lezzetli olduğu kadar sağlıklı reçel ve balları şekerlendirmeyen tüyolara birlikte bakalım.

GÜNEŞ IŞIĞINDAN UZAK TUTUN

Bal ve reçellerin şekerlenmesine engel olacak saklama alanı son derece önem taşıyor. Güneş ışığı alan pek çok gıda ne yazık ki bozulmaya mahkûm oluyor. Reçel ve balda da aynı durum söz konusu. Bu tip gıdaların doğrudan güneş ışığı almasını engellediğiniz zaman şekerlenme gibi sorunlar yaşamanın önüne geçebilirsiniz.

ODA SICAKLIĞI EN İDEALİ

Çok sıcak ya da soğuk ortamda bal ve reçellerin saklanması şekerlenmeye neden oluyor. Özellikle soğuk ortamlar, bu gıdalar için en yanlış alanlardan biri. Hele buzdolabı gibi ortamlarda saklanan bal ve reçeller maalesef şekerleniyor. Bu gıdaları sağlıklı ve lezzetli biçimde tüketmek için oda sıcaklığında muhafaza etmek en doğru seçimler arasında yer alıyor.

REÇELİN PİŞİRME KISMINA DİKKAT!

Reçelin pişirme aşamasında da bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. Bu noktalar kısaca şu şekilde sıralanabilir:

- Su oranını iyi ayarlayın.

- Meyveleri şekerle kaplayıp 1 gün bekleyin.

- Pişirme sırasında meyveler sabit şekle ve dağılmayacak kıvama ulaştığında ocağın altını kapatın.

- Reçelleri cam kavanozlara koyun.

- Kapak kısmını reçel tamamen soğuduktan sonra kapatın.

ŞEKERLENEN BAL VE REÇELLER NASIL KURTARILIR?

Şekerlendikten sonra bal ve reçellerin kurtulma şansı hâlâ var. Bunun için etkili birkaç adım uygulamak yeterli olabilir. İşte, şekerlenmeden kurtaracak tüyolar:

- Derin sayılmayacak tencerenin içine az miktarda su ekleyin.

- Ardından tencerenin tam ortasına reçel ya da bal kavanozunu koyun.

- Su kaynamaya başladığı zaman ocağın altını biraz kısın.

- Kısa süre sonra bal ve reçel eski kıvamına kavuşacak. Afiyet olsun!

 

 

 

İlgili Haberler