Kısıtlamalar maddi manevi etkilerken nedeni hem şaşırttı hem düşündürdü. 1 aydır korona virüs vakası görülmedi

Kısıtlamalar maddi manevi etkilerken nedeni hem şaşırttı hem düşündürdü. 1 aydır korona virüs vakası görülmedi

Son bir aydır korona virüs vakası saptanmadı. En önemli etken ise sokağa çıkma yasağı uygulanmaması olarak görüldü. Bu açıklamayı ülkenin Sağlık Bakanı savundu.

Tacikistan Sağlık Bakanı Cemaleddin Abdullazade, ülkede son bir aydır yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakası saptanmadığını belirterek, bunda en önemli etkenin sokağa çıkma yasağı  uygulanmaması olduğunu savundu.
EN BÜYÜK ETKEN
Abdullazade, düzenlediği basın toplantısında, "Ülkede Kovid-19 salgınına karşı mücadelenin  başarılı olmasında en büyük etkenlerden biri sokağa çıkma yasağının uygulanmaması oldu.  Bazı ülkelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde tüm insanlar uzun süre eve kapatıldı ve yasak kaldırıldığında hastalar dışarı çıkarak daha fazla insana hastalık bulaştırdı" ifadelerini kullandı.
TEDAVİ GÖREN KİMSE YOK
Ülkede son bir aydır yeni vaka tespit edilmediğini kaydeden Abdullazade, halihazırda virüs tedavisi gören kimsenin de kalmadığını bildirdi. Abdullazade, Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında 1,8 milyon kişiye bu ay ülkeye ulaşacak aşıların uygulanacağını, 5,8 milyon kişiye ise Rus aşısı Sputnik V'nin yapılacağını söyledi.Sağlık Bakanlığının verilerine göre, salgının ilk defa Nisan 2020'de görüldüğü Tacikistan'da en son 10 Ocak'ta 3 vaka saptanmış, bu tarihten itibaren yeni vaka kaydedilmemişti.
90 KİŞİ VEFAT ETTİ
Salgının başından beri 13 bin 308 kişide virüsün tespit edildiği ülkede hastanelerde Kovid-19 tedavisi gören kalmadı. Şimdiye kadar 13 bin 218 kişinin iyileştiği ülkede 90 kişi korona virüs  nedeniyle hayatını kaybetti.