Netflix kullanıcıları animesever çıktı

Netflix kullanıcıları animesever çıktı
Netflix kullanıcıları 2021 yılında 40 yeni anime başlığı yayınlamıştı. Top10 yani en çok izlenen 10 içerik listesine bakıldığında sürekli olarak animelerin burada bulunduğunu görülüyor.

ShiftDelete''nin aktardığına göre; Netflix, 2021 yılında 40 yeni anime başlığı yayınladı. Tabii bu sayının Anime News Network’ün de belirttiği gibi yalnızca Japonya’da yapılan çizgi filmlerle sınırlı olmadığını belirtelim. Yani Batı’da yapılan ve yayınlanan içerikler de anime kategorisi altında çıkıyor. Dolayısıyla Netflix tarafından açıklanan izlenme ve sayfa görüntülenme verileri hepsini kapsıyor.

Genel oranlara bakacak olursak Netflix, Japonya’daki kullanıcılarının yüzde 90’ının bu anime türü içerikleri izlediğini ve yoğun bir şekilde yenilerinin eklenmesini talep ettiğini söylüyor. Hatta Japonya’nın Top10 yani en çok izlenen 10 içerik listesine bakıldığında sürekli olarak animelerin burada bulunduğunu görüyoruz.

Tabii Türkiye’de bu oran hala dünya ortalamasının altında kalıyor. Fakat global olarak genel bir yönelim olduğu ve izlenmelerin giderek arttığı belirtiliyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Netflix yetkilisi Kohei Obara, katıldığı AnimeJapan 2022 etkinliğinde şunları söyledi:

Dünya çapında animeye olan ilgi arttı ve üyelerimizin yarısından fazlası geçen yıl dünya çapında animeye bağlandı. Listemizi çeşitlendirmekten hayranların favorilerini geri getirmeye kadar, Netflix’teki bu yeni anime bölümüyle üyelerimizin hem Japonya’da hem de dünyanın her yerinde anime keşfini ve sevgisini artırmaya devam edin.

İlgili Haberler