Netflix’in sevilen filminden kötü haber geldi

Netflix’in sevilen filminden kötü haber geldi
Netflix, sevilen aksiyon filmini seri haline getirmeme kararı aldı. Stüdyo bundan sonra daha seçici tercihler yapacak.

Netflix, orijinal yapımlarını sonlandırmaya devam ediyor. Stüdyonun 2019 yılında seyircileri ile buluşturduğu bir filmi daha hayranlarına veda ediyor. Başrolde Ryan Reynolds‘ın yer aldığı 6 Underground‘un devam yapımları gelmeyecek.

Shift Delete’te yer alan habere göre, Netflix yöneticisi Scott Stuber‘ın açıklamasına göre stüdyo, filmin geri dönüşlerinden memnun olmamış. İlerleyen dönemler için de firmanın stratejisine dair ipuçları veren Stuber, daha seçici olacaklarını açıkladı.

NETFLİX’TEN 6 UNDERGROUND KARARI
Filmin seri haline gelmeyeceği açıklanırken, stüdyo daha temkinli adımlar atmak istiyor. 6 Underground ile alakalı da açıklamalarda bulunan Scott Stuber sözlerine şu şekilde devam etti:
Yaratıcı bir film ile vizyona girdiğimizi hissedemedik. Güzel bir denemeydi, ancak günün sonunda devam filmleri için hedefi tutturduğumuzu düşünmüyoruz. Yapımdaki karakterlere veyahut evrene dair herhangi bir derin sevgimiz yoktu.

Transformers serisinin yönetmeni Micheal Bay’in yer aldığı proje, eleştiri platformu Rotten Tomatoes‘ta da bekleneni veremedi. Film eleştirmenlerden yüzde 36, seyircilerden ise yüzde 60‘lık bir değerlendirme aldı. Yapım, Ryan Reynolds‘ın canlandırdığı milyarder Magnet S. Johnson‘ın, sahte bir ölüm ile Turgistan şehrindeki hükumeti devirmeye çalışmasını konu alıyor.
Filmde Ryan Reynolds‘a, Mélanie Laurent (Two), Adria Arjona (Five), Ben Hardy (Four) ve Manuel García-Rulfo (Three) eşlik ediyor. Yapımın senaristliğini ise Paul Wernick ve Rhett Reese üstleniyor.

NETFLİX DEVAM FİLMLERİ KONUSUNDA DAHA SEÇİCİ KARAR VERECEK
Platformun arka kataloğunda en çok izlenen beşinci film olan 6 Undergorund‘un iptali, stüdyonun yeni stratejisini de bir nevi ortaya çıkardı. Çıkış yaptığı ilk ay 83 milyon kullanıcı tarafından izlenen yapım, görünüşe göre Netflix‘i pek de memnun etmedi.
Stüdyo artık maliyet, işe alım ve karakterlere sunduğu evrenin devam edilebilirliği yönünden değerlendirmelerde bulunacak. Scott Stuber’ın 6 Underground hakkındaki açıklamalarının ardından filmin iptal edilmesi pek de şaşırtıcı gelmiyor. Daha orijinal yapımların arayışında olan Netflix, Will Smith‘in başrolde yer aldığı, ancak eleştirmenlerden oldukça kötü yorumlar alan Bright‘ı bu yüzden devam ettiriyor.
Sizler peki 6 Underground‘un iptali hakkında neler düşünüyorsunuz.