Nevruz'da yine rezil görüntüler...

Nevruz'da yine rezil görüntüler...
Diyarbakır’da Nevruz kutlaması yoğun güvenlik önlemleriyle başladı. Nevruz Parkı’nda toplanan binlerce PKK sempatizanı Nusaybin'den gelen 5 şehit haberinin olduğu anda, ‘Özgür önderlik, özerk Kürdistan’ sloganlarıyla alana girdi.

Sabah saat 10.00’dan itibaren alanda toplanmaya başlayan ve ellerinde sözde Kürdistan paçavraları olan binlerce PKK sempatizanı, ‘Direnerek kazanacağız’, ‘Özgür önderlik, özerk Kürdistan’ ve ‘Demokratik Türkiye’ sloganları attı. Kente Edirne, Manisa, İzmir, Antalya, Kırıkkale gibi illerden takviye gelenlerin de aralarında olduğu beş bin 205 polis görevlendirilirken, kentin kritik noktalarına da zırhlı araçlarla polis ekipleri konuşlandırıldı.

Güvenlik görevlileri, başlarında PKK Lideri Abdullah Öcalan fotoğraflarının bulunduğu şapka takanlarıysa alana almadı.

Nevruz Parkı’nda konuşanlar arasında HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de vardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren Önder, “Kürt evine giremiyor, Türk evinden çıkamıyor. Al sana kamu düzeni” dedi.

Sözlerine PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’dan mesaj olduğunu söyleyerek devam eden Önder, şöyle konuştu: “Bu bölgenin gerçekliğini bilenler, bu anneleri bir kez görenler evlatlarının bir kısmını dağa, bir kısmını toprağa, bir kısmını Meclis’e gönderdiğini bilirlerdi. Sayın Öcalan ile aramızda dağlar, denizler olabilir, bize bir mesajı var, üç yıl birlikte mesai yaptık barış uğruna, daha iyi bir ülke uğruna. Yazdıkları, söyledikleri şeyler bugün bu faşist tecrit zihniyetine rağmen bize ulaşıyor. Muhtemelen iktidara şunu söylerdi; ‘Bre ahmaklar, ben size Eşme Ruhu dedim, bölgeyi ortak evimiz yapalım dedim, adına Eşme Ruhu dedim siz getirdiniz işi Sur’a, Cizre’ye katlliama varan uygulmalara.