Nurcan Avrupa şampiyonu

Nurcan Avrupa şampiyonu

Nurcan Avrupa şampiyonu

Avrupa Halter Şampiyonası’nda 48 kiloda podyuma Nurcan Taylan, koparma 90 kilo kaldırarak altın madalya kazandı. Nurdan Ka

Avrupa Halter Şampiyonası’nda 48 kiloda podyuma Nurcan Taylan, koparma 90 kilo kaldırarak altın madalya kazandı. Nurdan Karagöz ise 3. oldu.

Avrupa Halter Şampiyonası Rusya’ya bağlı Tataristan özerk cumhuriyetinin başkenti Kazan’da başladı. Şampiyonanın ilk gününde podyuma çıkan Türk Milli Takımı sporcularından bayanlar 48 kiloda Nurcan Taylan koparmadaki 90 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazanırken, aynı sıklette Nurdan Karagöz de 80 kilo ile Avrupa üçüncüsü oldu. Milli Takım’ın Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcusu NurcanTaylan, koparmadaki ilk hakkında çok rahat kaldırdığı 85 kilo ile altın madalyayı garantiledikten sonra ikinci hakkında da 90 kiloyu kaldırmayı başarıp son hakkını da kullanmadı.


Gümüş madalya İtalya’ya gitti
Aynı kiloda podyuma çıkan diğer Türk halterci Nurdan Karagöz ise ilkhakkında 78 kiloyu kaldırdı. İkinci hakkında 80 kiloluk ağırlığı da başarıyla kaldıran Karagöz, son hakkında 82 kiloyu denedi ancak kaldırış geçerli sayılmadı. Karagöz koparmada 80 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya kazandı. Gümüş madalyayı ise İtalyan Genny Pagliaro, 82 kiloile elde etti.