2 uzman için HDP diliyle PKK şantajı!

2 uzman için HDP diliyle PKK şantajı!
Diyarbakır Lice’de PKK’nın kaçırdığı 2 uzman çavuşun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

2 uzman için HDP diliyle PKK şantajı!

Sözde ’insani rol’ üstlenen HDP’li yetkililer, örgütün ’karakol yapımı durdurulana kadar askerlerin serbest bırakılmayacağını’ bildirdiğini açıkladı. 


HDP, kaçırılan askerleri kurtarma rolüne soyundu
Diyarbakır’ın Lice ilçesi Abalı mevkisinde yapılan karakol inşaatını protesto sırasında PKK yandaşlarınca kaçırılan iki uzman çavuşun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. PKK yandaşlarının görüşmeye gelen HDP’li yetkililere, karakol yapımı durduruluncaya kadar askerleri serbest bırakmayacaklarını söylediği bildirildi. Bölgede güvenlik güçlerinin zaman zaman eylem yapan gruba yönelik müdahalesi devam ederken, göstericilerin de müdahaleye karşılık verdiği görüldü.

Kışanak devrede
Önceki gün PKK yandaşları tarafından kaçırılan iki uzman çavuşun bulunması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile toplantı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Gültan Kışanak ve yardımcısı Fırat Anlı da bölgeye giderek göstericilerle görüştü. PKK yandaşlarıyla görüşen HDP’li yetkililer, kaçırılan iki uzman çavuşun sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederken, askerlerin serbest bırakılması için görüşmelerin devam ettiğini belirtti. HDP yetkilileri ile görüşen PKK yandaşlarının, karakol yapımlarının durdurulması yönünde resmi bir açıklama yapılana kadar askerleri serbest bırakmayacaklarını ve eylemi sonlandırmayacaklarını söylediği belirtildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala da, Lice’de kaçırılan 2 uzman çavuşla ilgili, “Yakında olumlu sonuç alırız inşallah” demekle yetindi. PKK’lıların kaçırdığı 2 uzman çavuşun bulunması için güvenlik güçlerinin arama faaliyetleri sürerken, ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu da trafiğe açıldı.

Anahtarları vermediler
Araçları yol üzerinde bekleten jandarma, konvoy oluşturarak zırhlı birliklerle geçişi sağlıyor. Askerlerin yolun kapatıldığı bölgede bulunan örgüt kamplarında olduğu tahmin ediliyor. Güvenlik güçleri Kocaköy, Hani ve Lice kavşağı ile Abalı bölgesinde teyakkuz halinde. PKK’lıların yolu kapatmada kullandığı ağır tonajlı araçların kontakları alınamayınca, tamirciler götürülerek araçlar çalıştırıldı. Jandarma yolun tekrar kapatılmaması için çift taraflı konvoy uygulaması başlattı. İki taraflı olarak bekletilen araçlar, zırhlı askerî araçlar eşliğinde bölgeden geçiriliyor. Bu uygulama terör olaylarının sık olduğu 90’lı yıllarda sıkça kullanılıyordu. Diyarbakır’da karakol inşaatına karşı çıkan PKK sempatizanı bir grup, Bingöl-Diyarbakır karayolunu önceki gün kapatmış, 2 uzman çavuşu kaçırmıştı. Yolu açmaya çalışan jandarmaya, çivi destekli el yapımı bombalar atılmış, 8 asker yaralanmıştı.


İlk işleri meclis’e gelmek oldu
HDP ilk grup toplantısını yaptı.  Haklarında açılan bölücülük davaları nedeniyle Türkiye’den kaçan, ancak tutuklanma sözüyle ülkeye önceki gün dönen Şerafettin Kaya ile Yusuf Serhat Bucak da toplantıya katıldı. HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, burada yaptığı konuşmada  hükümetin çözüm sürecine sahip çıkmadığını öne sürerek, “Türkiye’de Kürt sorunu çözülmeden Türkiye demokratikleşemez. ‘Anneler ağlamasın’ diyor, bir daha ağlamamaları için süreci garanti altına almak gerekir. Bu konuda hükümetin ne önerisi var. Önerileri hep biz getiriyoruz. Madem barış diyorsunuz, niye karakol yapıyorsunuz. Kimin barışı, neye göre barış. Türkiye halklarıyla yeni bir birlikteliğe katkı sunuyoruz ve herkesi umut yolculuğuna davet ediyoruz. Gelin o zaman bu bozuk düzeni birlikte inşa edelim” dedi.