CHP, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı
CHP, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı’na önerge verdi

CHP: Meclis olağanüstü toplansın

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önergenin görüşülmesi için TBMM’yi 29 Temmuz 2015 tarihinde olağanüstü toplantıya çağırdıklarını bunun için 116 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçeyi verdiklerini açıkladı.

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Özel, “Suruç’ta medyana gelen bombalı saldırıda 32 gencimiz yaşamını yitirdi. Onlarca yurttaşımız ise yaralandı. Orada patlayan bomba Türkiye’deki 70 milyonun yüreğine düştü. Ardından yine aynı gün Adıyaman’da Merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde terör örgütü ile yaşanan çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit oldu. Şanlıurfa Ceylanpınar’da iki polisimiz şehit oldu” diyerek şöyle devam etti: “Ülkemiz terörle mücadelede çok ağır bedeller ödedi; ödemeye de devam ediyor. Yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğine, iç barış ve toplumsal huzurumuza ve ülkemizin güvenliğine kast eden terör eylemleri giderek tırmanıyor. İç ve dış politikada izlenen yöntemler ve bugüne kadar alındığı ifade edilen tedbirler, bu tehlikeyi azaltmıyor, aksine tehdidin boyutu giderek artıyor. Bu acının son bulmasını, akan kanın durmasını ve bu topraklarda artık barışın yeşermesini hepimiz istiyoruz. Ama biliyoruz ki, bazı hususların artık laftan öteye gitmesi gerekiyor. Ülkemizde giderek tırmanan terör olaylarının nedenlerini araştırmak ve gerekli etkin tedbirleri bir an önce almak için parlamentoda bütün siyasi partilerin bir araya gelmesi ve görüşlerini ortaya koyması gerekmektedir.”