O reklamlara 1 milyon TL'ye kadar ceza

O reklamlara 1 milyon TL'ye kadar ceza
Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun, vatandaşın rızası dışında telefonu veya e-posta adresine reklam bildirimleri gönderilmesi hakkındaki kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun, vatandaşların rızaları alınmadan e-posta adreslerine ve cep telefonlarına mesaj veya çağrı ile reklam bildirimleri gönderilmesi hakkındaki kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararda, kişilerin rızası alınmadan ve veri işleme şartları sağlanmadan reklam bildirimi ve çağrılarında bulunan veri sorumluları ile veri sorumluları adına bu fiilleri işleyen veri işleyicilerin faaliyetlerinin derhal durdurulması gerektiği ifade edildi.

1 MİLYON LİRAYA KADAR CEZA UYGULANACAK

Veri sorumlusunun kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla gerekli her türlü tedbiri almak zorunda olduğunun ve kişisel verilerin kendi adına başka bir gerçek veya tüzel kişi tarafından işlenmesi durumunda, anılan tedbirlerin alınması konusunda bu kişilerle müştereken sorumluluğu bulunduğunun anımsatıldığı kararda, söz konusu faaliyetlerde bulunan veri sorumlularına 6698 sayılı sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 18’inci maddesi çerçevesinde 5 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında para cezası uygulanacağı belirtildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARINA İHBAR

Kararda, söz konusu şekilde işlenen kişisel verilerin hukuka aykırı olarak elde edilmiş olabileceği de göz önüne alınarak ilgili veri sorumluları hakkında gerekli hukuki işlemlerin tesisi için konunun ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına bildirileceği kaydedildi.