Cihatçılara yoğun saldırı

Cihatçılara yoğun saldırı
ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri, terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenledi

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü’nden yapılan açıklamada, ABD’nin öncülüğündeki koalisyonun savaş, bombardıman ve insansız uzaktan kontrol edilen uçaklarıyla 9 Temmuz’da Suriye’de IŞİD hedeflerine 15 hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Haseke yakınlarında 7 hava, Rakka civarında 2, Tel Abyad çevresinde 3, Halep, Ayn İsa ve Kobani yakınlarında ise birer hava saldırısı yapıldığı ifade edildi. Saldırılarda IŞİD’in taktiksel üniteleri, zırhlı araçları, savaş mevzileri, depolama alanları ve sığınaklarının kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi. Bu arada, koalisyon güçlerinin Irak’ın Musul kentine düzenlediği hava saldırılarında 24 IŞİD militanının öldüğü bildirildi. Yetkililer, “Koalisyon uçakları Kayyara nahiyesinde IŞİD’in bomba ürettiği bir binayı bombaladı. Saldırıda 16 militan öldü” dedi. Terör örgütü DAEŞ’in 10 Haziran 2014’te Musul’u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD’in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. Koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Komutan öldürüldü

IŞİD tarafından “Hurasan” olarak adlandırılan, Afganistan, Pakistan bölgesi sorumlusu ve örgütün bölgedeki bir numaralı adamı olarak bilinen Hafez Sayid, Afganistan’ın Nangarhar kentinde öldürüldü. Sayeed’in öldürüldüğü hava saldırısının NATO güçleri tarafından gerçekleştirildiği ve operasyon sırasında 30 IŞİD militanının da öldürüldüğü belirtildi.