Ermenistan medyası: Öz bizde değil

Ermenistan medyası: Öz bizde değil
Medya, Tayyip Erdoğan’ın yakalama emri çıkarılan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara ile ilgili yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak ikilinin Gürcistan’dan Ermenistan’a geçtiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, “sahte tez” olduğunu belirtti. Ermenistan emniyeti, daha önce savcıların ülkelerinde olmadığını açıklamıştı.

Ermenistan medyası,  haklarında yakalama emri çıkarılan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın ülkelerine giriş yapmadığını belirtip iddiaları yalanladı.

 

“Savcılar hakkında sahte tez üretiliyor”

Ermenistan medyası, haklarında “örgüt kurma” ve “hükümeti ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle yakalama kararı bulunan eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın Ermenistan’a kaçtıkları yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Ermenistan’ın Armenpress gazetesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün muhtarlarla yaptığı toplantıdaki konuşması sırasında kullandığı “Gürcistan üzerinden Ermenistan’a kaçıyorlar. Oradan da kim bilir nereye kaçacaklar o ayrı mesele” ifadesine dikkat çekti. Armenpress “sahte” olarak nitelediği tezi, Erdoğan’ın “tekrarlamakta tereddüt etmediğini” de öne sürdü. Ermenistan Ulusal Güvenlik Teşkilatı da Türk kaynaklarına dayandırılan, Öz ve Kara’nın Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçtikleri yönündeki haberlerle ilgili “böyle bir bilgimiz yok” açıklaması yapmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise yurtdışına kaçtığı belirlenen eski savcılar Öz ve Kara için Adalet Bakanlığı’na yazı gönderip, ikilinin Türkiye’ye iadesi için girişimlerde bulunulmasını talep emişti.

“Saflığından faydalanıldı”

Öte yandan Zekeriya Öz’ün Bursa’da yaşayan kuzeni Yusuf Öz, “Bence kalsaydı, kaçmasaydı daha hoş olurdu. Yani Türk yargısına kendisini teslim etmesi gerekirdi” dedi. Kuzeni, Zekeriya Öz’ün saflığından faydalanıldığını öne sürdü. Kuzeninin, normal bir Türkiye Cumhuriyeti savcısı olduğunu, ancak bir dönem pohpohlanarak kahraman yapıldığını söyleyen Yusuf Öz, “Zekeriya Öz, vatanını milletini seven bir insandır. Hangi güçler neden bunu ona yaptırdı, ya da neden yapmak zorunda kaldı ben de anlamış değilim. Zekeriya Öz’ü dün kahraman yapanlar, bugün vatan haini ilan ettiler” dedi.