Ödüllü ekonomi şirketinden dolarla ilgili çok üzecek tahmin

Ödüllü ekonomi şirketinden dolarla ilgili çok üzecek tahmin
2012 yılında Wolfson Ekonomi Ödülü'nü kazanan Londra Merkezli Capital Economics şirketi, dolarla ilgili kötü haberi duyurdu. Şirket, yaptığı ankette dolardaki yükselişin 2 yıl daha süreceğini açıkladı.

Ödüllü ekonomi şirketinden dolarla ilgili çok üzecek tahmin

Türkiye''de dolar kurundaki dalgalanmalar merakla takip edilirken, vatandaşların gözü doların düşüp düşmeyeceğinde. Şu anda Türkiye''de 1 Amerika doları, 8, 25 TL''den işlem görüyor. 

Başta Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler, doların üzerindeki etkisini sürdürürken, Londra merkezli ekonomi şirketi Capital Economics tarafından yapılan anket, dolardaki gidişatı gözler önüne serdi. 

Finans Gündem''de yer alan habere göre Capital Economics tarafından hazırlanan raporda, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin diğer gelişmiş ülke tahvil faizlerinden daha hızlı artmasının etkisi ile dolarda gelecek 2 yıllık dönemde yükseliş tahmin edildiği kaydedildi.

Değerlendirmede ABD''de hızlanan aşılamalar, ek mali teşvik adımları ve FED''in yükselen ABD tahvili faizlerini kabul etmesi ile 10 yıllık tahvil faizinin yılsonunda yüzde 2,25''e, gelecek yılsonunda ise yüzde 2,5''e çıkacağı öngörüsünde bulunuldu.

Raporda yılsonu beklentisi euro/dolar için 1,15, dolar/yen için ise 115 olarak belirtildi.