Oğluna 'can' verdi

Oğluna 'can' verdi
Tekirdağ'da baş ağrısı ve kusma şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konulan 45 yaşındaki Sefer Aydın, babasının böbreğiyle hayata yeniden bağlandı.

Baş ağrısı ve kusma şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği rahatsızlığı olduğunu öğrenen 45 yaşındaki Sefer Aydın, sağlığına babasının böbreği sayesinde kavuştu.

Tekirdağ'da yaşayan Sefer Aydın, üç yıl önce, kusma, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetiyle Namık Kemal Üniversitesinin (NKÜ) acil bölümüne gitti.

Buradan önce dahiliye, sonra da nefroloji bölümüne sevk edilen Aydın'a yapılan tahliller sonucunda böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Bu süreçte ilaç tedavisi gören ancak iyileşmesinde gelişme sağlanamayan Aydın'a nakil kararı alındı. Yapılan tetkikler sonrası babası Mustafa Aydın ile böbrekleri uyumlu olduğu tespit edilen Sefer Aydın'a genel cerrahi işlemlerinin ardından nakil işlemi gerçekleştirildi.

Sefer Aydın yaptığı açıklamada, böbrek nakli olduktan sonra normal hayatına döndüğünü ve yaşama tutunduğunu belirtti.

Kusma, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kendisine böbrek yetmezliği teşhisi konulmasının ardından çok şaşırdığını ve üzüldüğünü dile getiren Aydın, ilaçla tedavinin işe yaramaması üzerine nakil kararı alındığını kaydetti.

Tahlil ve kan ölçümleri sonucu en iyi canlı donörün babası çıktığını anlatan Aydın, "Yaklaşık 3 yıldır da böbrek tedavisi oluyordum. En son böbrek nakli oldum." dedi.