Okullar 5 gün mü olacak? Sabahçı ve öğlenci olacak mı?

Okullar 5 gün mü olacak? Sabahçı ve öğlenci olacak mı?
2021-2022 Eğitim öğretim yılında okullar kaç gün olacak sorusu hem öğrenciler hem de veliler tarafından merak edilmekte. Peki ama okullar tam gün mü olacak? Sabahçı ve öğlenci olacak mı?

2021-2022 Eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala Covid-19 salgını nedeniyle okulların son durumu öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Birçok veli yüz yüze eğitim konusunda araştırmalarına devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu konuda hakkında yapılan açıklamalar sık sık gündemde kalıyor.

OKULLAR 5 GÜN OLACAK MI?

Okulların, 2021 Eylül ayında açılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yüz yüze eğitimin nasıl ve ne zaman başlayacağına dair sorular ise Kabine Toplantısı sonunda yanıt buluyor.

2021 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılış tarihi ile ilgili olarak 6 Eylül 2021 tarihini göstermişti. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihinde uyum eğitimi yapılacak. Bakan Özer afet bölgelerinde okullarda yüz yüze eğitime ilişkin açıklamada bulunarak, ''''İllerimize gerekli kaynak aktarımı yapıldı, okullarımız yeni eğitim dönemine hazır olacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: "6 Eylül''de tüm kademelerde haftada 5 gün, yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece tam zamanlı yüz yüze eğitimi sürdürmek. Okullarda eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek.1 Eylül-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik uyum eğitimleri yapılacak. Öğretmenlerimizin en az bir doz aşılanma oranı dün itibarıyla yüzde 80,34, iki doz aşılanma oranı ise yüzde 69,73''tür." açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler