Çekilen teröristlere özel savaş eğitimi!

Çekilen teröristlere özel savaş eğitimi!
Çekilen teröristlere özel savaş eğitimi!

PKK’nın Kandil’deki elebaşı Murat Karayılan, “Buraya gelen güçlerimiz eğitim görecekler. Savaş olasılığını da

PKK’nın Kandil’deki elebaşı Murat Karayılan, “Buraya gelen güçlerimiz eğitim görecekler. Savaş olasılığını da dikkate alan bir eğitim olacak bu” dedi

 

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşları, İmralı sürecini değerlendirdi. Irak’ın kuzeyindeki Medya Savunma Alanı olarak isimlendirilen bölgede yapılan röportajda, terör örgütü elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Sabri Ok Hasan Cemal’in sorularını yanıtladı. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan İmralı sürecinde yaşananları, “Esir askerleri serbest bıraktık, ateşkes ilan ettik, gerillayı Kuzeyden geri çektik, çekilme süreci devam ediyor.” sözleriyle özetledi.
Cemil Bayık’ın, “Önder Apo kararlı ve cesurca adımlar attı. Aynı şeyin AKP’de de olması gerekiyor.” sözleri üzerine Karayılan, “Sorunun çözümünü geliştirebilmek için her iki taraftan çok güçlü bir iradeye ihtiyaç var. Bizim tarafımızda bu var. Ama AKP’nin projesi net değil. Mesela Kürt sorununun çözümünde ne kadar ısrarcı olacaklarını şimdiden bilemiyoruz. Geçmişten beri Kürt toplumu hep devletler tarafından kandırıldı. Bu kez biz kanmayacağız. Biz buna gelmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

 


Gizli kapaklı işler

 


Cemil Bayık da şunları söyledi: “AKP bir taraftan çözümden bahsediyor bir taraftan da işleri birazda gizli kapaklı yürütmek istiyor. Aman duyulmasın, aman duyulur da şöyle olur. Şimdi bu ne kadar çözüme hizmet eder? Bu tutum doğru değil. Gerçekten kardeşliği, helalleşmeyi gerçekleştirmek istiyorsa o zaman daha cesur davranmalıdır, daha kararlı hareket etmelidir.” Hasan Cemal’in “Eğer cesur davranmaz, adım atmazsa ne olur” sorusuna ise terörist Sabri Ok cevap verdi: “Tercihimiz değil ama eskiden ne olduysa o olur.”

 


Apo özgür olmalı

 


Terör örgütü elebaşları iktidardan taleplerini ise şöyle sıraladı: “KCK tutukluları ve hasta tutuklular serbest bırakılsın, Terörle Mücadele Yasası, Siyasi Partiler Yasası değişsin Yüzde on barajın düşürülsün. Koruculuk dağıtılsın. Köye dönüş sağlansın. Kürtçe yer isimleri iade edilsin.” Teröristlerin sınır dışına çekilmesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Murat Karayılan, “Kandil’e çekilen güçlerimiz eğitim görecekler. Savaş olasılığını da dikkate alan bir eğitim olacak bu.” şeklinde konuştu. Öcalan’ın hapishane koşullarının değişmesi gerektiğini belirten Karayılan, şunları söyledi: “Mesela Önderliğimizin bizimle tartışabilmesi, dışarıyla daha rahat ilişki kurabilme olanakları gereklidir. Bizden de heyetlerin gitmesi gerekiyor. Sürecin üçüncü aşamasında özgürleşme dönemi başlamalı. Yani Önder Apo da dahil herkes özgür olmalı.”