MİT mensupları yargılanabilecek

MİT mensupları yargılanabilecek
Ankara 12. İdare Mahkemesi, Başbakan Erdoğan'ın bazı gazetecileri dinlediği iddia edilen MİT mensupları için verdiği "soruşturma açılamaz" kararını usul ve yasaya aykırı bularak kaldırdı. Böylece MİT çalışanları hakkında soruşturma açılabilecek.

MİT mensupları yargılanabilecek

Ankara 12. İdare Mahkemesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı gazetecileri dinlediği iddia edilen MİT mensupları için verdiği "soruşturma açılamaz" kararını kaldırdı. Gazeteciler Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Markar Esayan, Mehmet Baransu ve Amberin Zaman'ın telefonlarının MİT tarafından sahte isimlerle dinlendiği iddiası üzerine Başbakanlık'tan soruşturma izni istenmiş ancak Başbakan izin vermemişti. Bu işlemin iptali için açılan dava Ankara 12. İdare Mahkemesi'nde karara bağlandı. Başbakanlık işlemini usul ve yasaya aykırı bulan mahkeme, Başbakan'ın izin vermemesine ilişkin kararını kaldırdı. Başbakanlığın Danıştay'a itiraz hakkı var. Kamuoyunda 'Fidan Yasası' olarak biliniyordu. Yasaya göre
MİT mensupları veya Başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere kamu görevlileri arasından görevlendirilenler hakkında her türlü soruşturma için Başbakanın izni gerekecek. Başbakan izni devam eden soruşturma ve kovuşturmalarda da uygulanacak. Yasa acil olarak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, "Oslo görüşmeleri" nedeniyle ifadeye çağrılması sürecinde çıkarılmıştı.