Orhan Uğuroğlu'ndan Saray'ı kızdıracak Putin iddiası. Erdoğan görüştüğünü söylemişti

Orhan Uğuroğlu'ndan Saray'ı kızdıracak Putin iddiası. Erdoğan görüştüğünü söylemişti
Gazeteci Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesini yazdı.

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, resmi sosyal medya hesabı Twitter''dan Rusya - Ukrayna gerilimine dair paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'' için Belçika''nın başkenti Brüksel''e gerçekleştirdiği ziyaretin dönüşünde uçakta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunup gazetecilerin sorularını yanıtladı.

NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, "Bu tavrı koymadıkları için işte bugün başımıza bunlar geldi. Tabii Kırım ile beraber Donbas, Donetsk, Luhansk vesaire bütün bunlar Kırım''ın adeta bir çarpanı oldu. Ve biz bu konudaki tavrımızı bu şekilde ortaya koyduk. Tabii bu 6 başlığın 4''ü için şu anda Ukrayna tarafından olabilir deniyor ama diğer ikisi hakkında olumlu bir yaklaşım söz konusu değil. Şimdi benim bugün Zelenski ile bir görüşmem olacak. Putin ile büyük ihtimalle yine hafta sonu veya hafta başı bir görüşmem olabilir. Bu görüşmelerde de bu NATO''daki görüşmelerin kendileriyle bir müzakeresini, değerlendirmesini yapıp, bundan sonraki sürece yönelik ''Artık barış için atılacak adımın mimarı sen olmalısın'' demeliyiz. ''Buna bir onurlu çıkış yap'' demek suretiyle bu işi tatlıya bağlamanın yolunu aramamız lazım" şekinde konuşmuştu.

"ADIM ATMAZSA ONURSUZ OLMAZ MI?"

Orhan Uğuroğlu ise sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uğuroğlu, "Erdoğan Putin’le görüşmesi için dedi ki:

“Barış için atılacak adımın mimarı sen olmalısın Buna bir onurlu çıkış yap demek suretiyle bu işi tatlıya bağlamanın yolunu aramamız lazım”

Ukraynalıların katili “barış için adım” atar savaş tatlı biter mi?

Atmazsa onursuz olmaz mı?" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:


 

İlgili Haberler