Orhan Uğuroğlu’ndan ABD’nin skandal taziye mesajına sert tepki. Bu ifadeyle Türkiye'ye alçakça hakaret ettiniz

Orhan Uğuroğlu’ndan ABD’nin skandal taziye mesajına sert tepki. Bu ifadeyle Türkiye'ye alçakça hakaret ettiniz
Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, ABD’nin Gara şehitlerimiz için yayınladığı skandal “taziye” mesajına tepki gösterdi. Uğuroğlu, “Bu ifadeyle Türkiye'ye alçakça hakaret ettiniz” ifadelerini kullandı.

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD’den yapılan taziye mesajına tepki gösterdi. 
Uğuroğlu, polis ve askerlerimizi şehit eden terör örgütünün ABD’nin eseri olduğunu vurgularken, “PKK / PYD / YPG terör örgütleri ve şehitlerimiz eserinizdir” dedi.
Orhan Uğuroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“ABD dedi ki: Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK''nın elinde öldüğü haberleri doğruysa bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz Bu ifadeyle Türkiye''ye alçakça hakaret ettiniz PKK / PYD / YPG terör örgütleri ve şehitlerimiz eserinizdir Nefretle kınıyorum”

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “ABD, Irak’ın Kürt bölgesinde Türk vatandaşlarının ölümünü acıyla karşıladı. Eğer bu saldırıdan PKK’nın sorumlu olduğunu teyit edebilirsek olayı olabilecek en sert şekilde kınayacağız” ifadelerini kullanmıştı.