Orhan Uğuroğlu'ndan hodri meydan. Resmi belge açıklansın özür dilerim

Orhan Uğuroğlu'ndan hodri meydan. Resmi belge açıklansın özür dilerim
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Rize'de yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye giden üç bakanın Ankara'dan üç ayrı jetle kente gittiği iddia etmişti. Uğuroğlu iddiasını yeniden gündeme getirerek, "Resmi belge açıklansın, özür dilerim" ifadelerini kullandı.

6 kişinin hayatını kaybettiği Rize''deki sel felaketinde 3 bakan kenti ziyaret etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da felaketin yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulunmuştu.

"BAKANLAR NEDEN SESSİZ?"

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Twitter''da bakanlara ait olduğunu öne sürdüğü jetlerin fotoğraflarını paylaşmıştı. Uğuroğlu''nun iddiasına göre 3 bakan Ankara''dan 3 ayrı jetle Rize''ye gitmişti.

Uğuroğlu iddiasını tekrarladı ve "resmi belge açıklansın, özür dilerim" dedi.


3 UÇAK İDDİASINA YANIT 

Uğuroğlu''nun iddiasının ardından İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Muhammet Burak Gültekin, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Gültekin, "Orhan Bey, yaşınız itibarıyla benden büyüksünüz, onun için attığınız tweetin içeriğine "yalan!" demeyeceğim ancak "yanlışlarınızı" tek tek düzeltmek isterim. Fotoğraftaki uçaklardan birisi özel uçak olup, bakanlarımızla alakası yoktur. Diğer uçak, Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı (JİKU). Sel felaketi sonrası arama/tarama yapmak için bölgeye geldi. Dün ve bugün ortalama 15 saat uçuş yaptı. Bir diğer uçak ise 3 Bakanımızı, milletvekillerimizi, Bakan Yardımcılarımızı, AFAD ekibini, gece yarısı sel bölgesine getirdi. Birilerinin meşhur videosunda dediği gibi; ''Kitleleri yönlendirmek ve etkilemek istiyorsanız, ortaya kocaman bir yalan atın, büyük ve basit olsun, sonra bu yalanı sürekli tekrar edin.'' Bazılarının son dönemde yaptığı sadece bu. Pardon "yalan" değil "yanlış" olacaktı" dedi.


 

İlgili Haberler