Oruç Reis'le ilgili yeni gelişmeyi bakanlık böyle duyurdu!

Oruç Reis'le ilgili yeni gelişmeyi bakanlık böyle duyurdu!
Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın provokasyonları rağmen faaliyetlerini güçlü bir şekilde sürdüren Oruç Reis ile ilgili yeni gelişmeyi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Twitter hesabından duyurdu. Bakanlık, 1 aylık faaliyetlerinin ardından önceki gün Navtex süresinin dolmasıyla birlikte Antalya Limanı'na demirlediği duyuruldu.

Doğu Akdeniz’de bir aydır araştırmalarını sürdüren Oruç Reis'le ilgili  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Twitter hesabında şu ifadelere yer verildi; 

3 BİN 525 KM'LİK ALANI TARADI

"Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, 10 Ağustos’ta Akdeniz’de Demre-1 lokasyonunda, sismik arama ve araştırma faaliyetlerine başlamıştı. Oruç Reis bugüne kadar söz konusu sahada 3 bin 525 km sismik veri toplama işlemini gerçekleştirmiştir.

SONRAKİ GÖREVE HAZIRLIK

Oruç Reis, çalışma prensibi gereği ayda bir planlı bakım, personel değişimi ve sonraki görev hazırlıkları için limana dönmektedir.

İKMAL VE BAKIM İŞLEMLERİ

Aylık periyotlarla ikmal ve bakım için geminin limana dönmesi, her zaman gerçekleştirdiği rutin faaliyetidir. Gemi, ikmal ve bakım işlemlerinin ardından sismik arama ve araştırma faaliyetlerine devam edecektir.

ARAMA VE SONDAJ FAALİYETLERİNE DEVAM

Öte yandan; Türkiye Akdeniz’de uluslararası hukuka dayanan arama ve sondaj faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. Yavuz Sondaj Gemisi halen Selçuklu-1 kuyusunda, Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi de Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine devam etmektedir."

orucreis.jpg