Osmanlı mirasını Katarlılara otopark için yıktılar. Ecdad ağlıyor

Osmanlı mirasını Katarlılara otopark için yıktılar. Ecdad ağlıyor
Osmanlı Devleti'nin İstanbul'daki tarihi miraslarından Kasımpaşa Divanhanesi Karakolu tüm eleştirilere ve itirazlara rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve AKP'li Beyoğlu Belediyesi tarafından yıkıldı. Tarihi mirasın yıkılması sosyal medyada büyük eleştirilere neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, tartışmalı Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi’ne (Haliçport) etki alanında kaldığı gerekçesiyle bir süre önce yıkılan İstanbul Kasımpaşa’daki Sultan Abdulaziz’in yaptırdığı tarihi Divanhane Karakolu''na ilişkin olarak, "Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen Divanhane Karakolu''nu devlet kurumlarının el birliği ile yıkmasından kurtaramadık" dedi.

"UTANÇ DUYUYORUM"

Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tüm çabalara rağmen yıkımın önlenemediğini bildirdi. Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi''ni suçlayan Polat şu ifadeleri kullandı:

"Üzülerek paylaşıyorum. Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen Divanhane Karakolunu devlet kurumlarının el birliği ile yıkmasından kurtaramadık. Korumacıyım, utanç duyuyorum! Hiç bir sebebi olmayan bu yıkımın müsebbibi Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi''dir."

Osmanlı Devleti''nin İstanbul''daki tarihi miraslarından Kasımpaşa Divanhanesi Karakolu tüm eleştirilere ve itirazlara rağmen yıkılmasına sosyal medyada böyle tepki gösterildi:

İlgili Haberler