Otele bomba yüklü araçla saldırı. Türk heyeti de kalıyordu

Otele bomba yüklü araçla saldırı. Türk heyeti de kalıyordu
Pakistan'da bir otelin otoparkında meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti. Ramazan yardım faaliyetleri için kente giden Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti ile beraberindeki Anadolu Ajansı (AA) muhabiri de otelde kalıyordu. AA muhabiri Recep Bilek ise elinden yaralandı.

Pakistan''ın Belucistan eyaletinin Ketta şehrinde bir otelin otoparkında meydana gelen patlamada, aralarında bir polisin de bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. 

Emniyet yetkililerinden yapılan açıklamada patlamanın kaynağının ilk incelemelere göre bomba yüklü araç olduğunu bildirdi.

Saldırıda aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Bomba imha ekipleri, saldırıda 40 ila 50 kilogram arası patlayıcı maddenin kullanıldığını belirtti.

Patlamanın etkisiyle otoparktaki araçlar zarar görürken, otelde de hasar oluştu.

Pakistan Başbakanı İmran Han başta olmak üzere çok sayıda bakan ve milletvekili de saldırıyı kınadı.

AA MUHABİRİ YRALANDI

Ramazan yardım faaliyetleri için kente giden Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti ile beraberindeki Anadolu Ajansı (AA) muhabiri de otelde kalıyordu.

Patlama sırasında odalarında olan Türk heyeti, olayı yara almadan atlattı. O sırada otel locasında bulunan AA muhabiri Recep Bilek ise eline isabet eden cam parçaları sebebiyle hafif yaralandı.

ÇİN BÜYÜKELÇİSİ DE OTELDE KALIYORDU

Çin''in İslamabad Büyükelçiliği''nde Ziraat Sorumlusu Gu Wenliang, patlamaya ilişkin Global Times gazetesine açıklamada bulundu. Gu Wenliang, tüm diplomatların güvende olduğunu, kendileri otele dönmeden 10 dakika kadar önce patlamanın yaşandığını belirtti.

Dün akşam, Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, basına yaptığı açıklamada, Çin’in İslamabad Büyükelçisi Nong Rong’un ve Çinli diplomatların otelde kaldığını ancak patlama sırasında otelde bulunmadıklarını söylemişti.

Ahmed, Pakistan''ın düşmanlarının barışçıl ve gelişen bir Pakistan görmek istemediklerini ifade ederek saldırıyı kınamıştı.