Yeniden yargılama isyanı bitmiyor

Yeniden yargılama isyanı bitmiyor
"Balyoz" Davası sanıkları, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeniden yargılama talebini reddetmesinden onra TÜBİTAK'ın 5 No'lu harddisk ile yaptığı tespitin ardından bir kez daha tahliye başvurusu yapacak.

Yeniden yargılama isyanı bitmiyor

Bu davada 21 müvekkili bulunan avukat Kemal Yener Saraçoğlu, "Ret kararına itiraz edeceğiz, olmazsa  yeni delil olarak TÜBİTAK raporunu ortaya koymak suretiyle yeniden yargılama talep edilecek. Yasal haklarımızı sonuna kadar aramamız gerekiyor. Ortada kumpas olduğu artık yürütme üyeleri tarafından söyleniyor. Bu kumpası yapanlar hem insanlık suçu, hem de vatana ihanet suçu işlemiştir" dedi. Yeniden yargılama için yaptıkları başvuruların Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından sürekli reddedilirken, Hasdal Askeri Cezaevi ile Silivri Cezaevi'ndeki komutanların artık dayanacak gücü kalmadığını ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Müvekkilim Emekli Albay Recep Yıldız ile emekli Tuğgeneral Cem Aziz Çakmak'ın durumları çok ağır. İkisi de tansiyon ve şeker hastası. Dermansız illetlere yakalanmaya başladılar. Daha ne kadar sürecek bu ıstırap. Bunların idare edilecek durumu kalmadı. Cezaevi şartlarında sağlıklı bakımı yapılmıyor. Recep Yıldız kanser hastası."
Mahkemenin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarını dikkate almadığını ifade eden Saraçoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusundan çıkacak delilleri beklediklerini söyledi.