Öyle bir şeyin reçelini yaptılar ki bağışıklığını güçlendirmek isteyenler kapış kapış alıyor

Öyle bir şeyin reçelini yaptılar ki bağışıklığını güçlendirmek isteyenler kapış kapış alıyor
Adana Valiliği kapsamında kurulan Güney Adana Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, , turunçgiller ailesinden olan ve soyulmadan yenilme özelliğine sahip kumkatın reçelini yapmaya başladı. Haftalık 400-500 kiloya kadar üretim yapılabilen kumkat reçeli, içerdiği C vitamini nedeniyle korona virüs salgını döneminde talepleri artırdı.

DHA'da yer alan habere göre, Adana'da girişimci kadınlar tarafından üretimine başlanan kumkat reçeli, kış mevsiminde büyük talep görüyor. Özellikle yeni tip korona virüs sürecinde bağışıklığını güçlendirmek isteyenler, Çince'de 'altın portakal' anlamına gelen ve turunçgiller ailesinden soyulmadan yenilme özelliğine sahip kumkat reçeline koşuyor.

HAFTALIK 400-500 KİLO ÜRETİLİYOR

Soyulmadan üstlerini bıçakla çizdikleri kumkatları yıkamaya bırakan kadınlar, ocakta şerbeti kaynadıktan sonra tencereye kumkatları da ilave ederek pişiriyor. Kıvamını alan kumkatlar şerbetiyle birlikte kavanozlara alınarak doğal reçel elde ediliyor. Pandemi döneminde bu tür ürünlere ilgilinin arttığını dile getiren Kooperatif Başkanı Suna Çetin, ülkemizde de artık çokça tüketilen kumkat ile talebe bağlı olarak haftalık 400 ile 500 kilo arasında reçel ürettiklerini belirtti.

"C VİTAMİNİ AÇISINDAN ZENGİN"

Kışın narenciyenin bol olduğu bir yer olan Adana'da tüm sebze-meyveleri değerlendirdiklerini belirten Suna Çetin, "Portakal, limon, mandalina, kumkat reçeli ve turunç tatlısı üretiyoruz. Her ürün için haftalık 400-500 kiloya kadar üretim yapabiliyoruz. Bu ürünlere, C vitamini açısından zengin ve doğal olmaları nedeniyle pandemi döneminde talep daha çok arttı. Bugün de kumkat reçeline başladık. Kooperatif olarak 50'den fazla noktada ürünlerimiz satılıyor" dye konuştu.