Özal ailesine ait tarihi köşk satışa çıkartıldı!

Özal ailesine ait tarihi köşk satışa çıkartıldı!
Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın 23 yıl yaşadığı Sarıyer'deki köşk satışa çıkarıldı. İstanbul Boğazı'na yaklaşık 100 metre mesafedeki 1 dönüm arazi üzerinde bulunan 4 katlı 12 odalı köşke, 20 milyon TL bedel belirlendi

Semra Özal'ın eşinin ölümünden 1 sene sonra taşındığı ve 23 sene yaşadığı Sarıyer Büyükdere mahallesindeki köşk satılığa çıkardı.

© AFP 2018 /

Semra Özal: Türkiye'ye laikliği Turgut Bey getirdi, namaz da kılardım, viski de içerdim

İstanbul Boğazı'na yaklaşık 100 metre mesafedeki 1 dönüm arazi üzerinde bulunan 4 katlı 12 odalı köşke, 20 milyon TL bedel belirlendi.

Semra Özal'ın bir süre önce köşkü boşaltarak oğlu Efe Özal'ın evine taşındığı belirtildi.

Köşkün satış işlemini üstlenen gayrımenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, satışla ilgili DHA'ya yaptığı açıklamada, "Sahile ikinci parsel, denize yürüme mesafesinde yaklaşık 1 dönüm arsa üzerinde çok güzel bir villa. Ben evi gördüğüm zaman çok güzel hatıralarla dolu bir evle karşılaştım. 4 katlı 900 metrekare, açık yüzme havuzlu, müştemilatlı, açık otoparklı, saunalı, jakuzili… Yıllar boyunca Özal ailesinin saygıdeğer mensupları, aile bireyleri orada yaşamışlar, anılar biriktirmişler. Şimdi ise yeni sahibini bekliyor. 20 milyon liraya satıyoruz. 20 milyon lira rakamı şu anki piyasa koşullarında iyi bir rakam" dedi.

Satış kararının açıklanmasıyla birlikte taleplerin arttığını belirten Başaran, "Bu kadar talebi beklemiyordum açıkçası. Şöyle ki, Amerika'dan, New York'tan talepler oldu" diye konuştu.