Türkiye’ye Pakistanlıları dolduranlar bu haberi iyi okusun. İki çocuk annesi kadın tren yolculuğu sırasında toplu tecavüze uğradı

Türkiye’ye Pakistanlıları dolduranlar bu haberi iyi okusun. İki çocuk annesi kadın tren yolculuğu sırasında toplu tecavüze uğradı
Türkiye'ye yerleşen Pakistanlılar her geçen gün başka bir taciz vakasıyla gündeme gelirken Pakistan’dan gelen haberler de kan dondurucu. Pakistan’da iki çocuk annesi bir kadın tren yolculuğu sırasında toplu tecavüze uğradı.

Pakistan''da 25 yaşında bir kadın, Karaçi kentine giden bir trenin kompartımanında toplu tecavüze uğradı.

İki çocuk annesi kadına geçen hafta bindiği trende bilet kontrolü yapan bir görevli tarafından ekonomi sınıfından klimalı kompartımana yükseltme teklif etti. Genç kadın bir kompartımana götürüldüğü ve orada tecavüze uğradı. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

Cinsel taciz ve tecavüz vakalarının yaygın olduğu ülkede son olay büyük tepkiye yol açtı. Kadın hakları örgütleri olayı protesto ederken tecavüzcülere ağır cezalar verilmesi istendi. Sosyal medyada da çok sayıda kişi, trende güvenliğin zayıf olmasını eleştirerek olayın sorumlularının idam edilmesi çağrısı yaptı.

Pakistan''da resmi rakamlara göre son dört yılda 14 binden fazla kadın, yani günde 11 kişi tecavüze uğruyor. Saldırganların çok az bölümünün ceza alması ise tepkilere yol açıyor.

Pakistan Meclisi, tecavüz suçlularına kimyasal hadım cezası verilmesinin yolunu açan bir tasarıyı geçen yıl kabul etmişti.

İlgili Haberler