Gazi: Hakkımı helal etmiyorum

Gazi: Hakkımı helal etmiyorum
İzmit’te gazi Kemal Demir’in evi “kaçak” olduğu gerekçesiyle belediye tarafından yıkıldı. Demir, “hakkımı helal etmiyorum” diyerek tepkisini gösterdi

Güneydoğu gazisinin evini başına yıktılar!

2011 yılında bölücü terör örgütü PKK’nın Hakkari Çukurca’daki saldırısından yaralı olarak kurtulan gazi Kemal Demir’in memleketi İzmit Alikahya’da yaptığı ev, geçtiğimiz günlerde belediye tarafından “kaçak” olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Odatv’den Mustafa K. Erol’un haberine göre İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın seçimlerden önce kendilerine ruhsat sözü verdiğini, o yüzden bu evi yaptığını söyleyen Demir, “Devletin sahip çıkmadığı yetmedi, evimizi başımıza yıktılar. Hakkımı helal etmiyorum” diyerek duygularını dile getirdi. 

Plastik parça takıldı
Gazi Kemal Demir yaşadıklarını şöyle dile getirdi: “2011’deki PKK saldırısında nizamiyeye 50 roket attılar. Şarapnel parçası başıma isabet etti. Sağ tarafım felç olmuştu ama şimdi iyiyim. 24 şehit verdiğimiz o saldırıdan sadece ben ve bir uzman çavuş kurtuldu. Kafatasım parçalandı. Onun yerine plastik bir parça takıldı. Psikolojik bir destek almadım. Takılan plastik parça, beynin hemen üzerinde. Başıma darbe almamam gerekiyor. Vurulduğum günden beri geceleri uyuyamıyorum, sürekli kâbus görüyorum. Geçen yıl evlendim. Ev yapmak için 48 bin lira kredi çektim. Taksitler gazilik maaşımdan kesiliyor. Benim bir iş hakkım var. Onu bekliyorum ama halen gerçekleşmedi. Şimdi ağabeyimin yanında kalıyorum.” İzmit Belediyesi’nin evini yıktığı günü unutamadığını dile getiren Demir daha sonra şunları söyledi: 

Devlet sokağa atıyor 
“Belediye ekipleri geçtiğimiz ay sabaha karşı evimizi yıktı. Mahalleli yıktırmamak için çok direndi ama ekipler de polisle birlikte gelmişti. Tabii yıkımı kimse engelleyemedi. Bende evi yıktırmamak için kalabalığın arasına girdim. Orada başıma bir darbe alsam ölebilirdim. Biz kanunların dışına çıkmayız. Ben vatanım için bu hale geldim ama devlet büyüklerimiz böyle yaptı. Sahip çıkmadığı yetmedi, evi de başımıza yıktı. Toplumsal eylemlere kızardım ama şimdi onları anlayabiliyorum. Çünkü kendi haklarımı savunuyorum. Polis senin elinde hiçbir şey olmamasına rağmen vurabiliyor. Ben durup dururken inşaata başlamadım. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, buranın imara açılacağını, ruhsat vereceğini söyledi. Bize bunu yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Devlet bize bakacağına sokağa atıyor. Ne diyelim. Eskiden belediyeler fakir insanlara yardım ederdi, şimdi tam tersi oldu.” Öte yandan gazi Demir’in İzmit’teki 30 bin liraya satın aldığı arsasına yapmaya başladığı ev, geçtiğimiz şubat ayında ruhsatı olmadığı gerekçe gösterilerek belediye ekipleri tarafından gece yarısı yıkılmak istenmiş ancak gazinin komşuları iş makinelerinin üzerine çıkarak yıkımı engellemişti.