Pazar esnafından tanzim tepkisi! "Bazen devletimiz çok güzel saçmalıyor"

Pazar esnafından tanzim tepkisi! "Bazen devletimiz çok güzel saçmalıyor"
Hükümetin sebze fiyatlarına çözüm olarak sunduğu tanzim mağazalara pazar esnafından tepki geldi. Kendisine mikrofon uzatılan pazar esnafı, “Bazen bizim devletimiz çok güzel saçmalıyor. Bu da saçmalıklarından biri” dedi.

Hükümetin gıda fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle belediyelere bağlı tanzim mağazaları açma kararına Pazar esnafından tepki geldi.

Bir muhabirin kendisine mikrofon uzatması üzerine tepkisini dile getiren Pazar esnafı, “Tanzim satış yapacaksa buradaki esnaf niye vergi veriyor o zaman?” diye sordu.

Hükümetin suçu kendinde araması gerektiğini vurgulayan pazar esnafı, “Devlet suçu üreticide komisyoncuda aramasın kendisinde arasın” ifadelerini kullandı.

Mikrofon uzatılan pazar esnafının açıklamaları şu şekilde:

“Valla yapabiliyorlarsa yapsınlar bakalım. Uğraşabiliyorlarsa bizim gibi uğraşsınlar. Nasıl yapacaklarmış? Temeli ne? İşinde tecrübeli mi adam? Malzemeyi nereden alacak? Yeşilliği nereden alacak? Toptancı hal yerine komisyoncudan alırsa illa ki karını koyup satacak. Eğer koyup satmayacaksa, tanzim satış yapacaksa buradaki esnaf niye vergi veriyor o zaman? Yani ben şimdi gideceğim. Aynı şartlarda dövüşmeyeceğiz. Öyle değil mi? Biri devlet kurumu, biri özel. Devlet tutacak kar almadan satacak. Ben burada karımı koymadan nasıl satacağım. Benden nasıl vergi alacak o zaman. Bir de benim burnumun dibine açacakmış herhalde. Yan tarafa açacakmış. Sen benim burnumun dibinde bir liraya satarsan, ben burada nasıl para kazanacağım? O zaman bana yol göstersin. Desin ki sana başka bir göstereyim. Sen başka bir ticaret yap. Bu işi ben yapacağım desin. Devlet her şeyi biliyor ya. Her şeyi biliyorsa işe temelden başlayacak. Üreticiyi destekleyecek. İşe temelden başlasın hiç tanzime de gerek kalmaz. O yüzden devlet suçu kendinde arasın. Yok üreticiydi yok arada komisyoncuydu. Kendinde arasın devlet suçu. Bazen bizim devletimiz çok güzel saçmalıyor. Bu da saçmalıklarından biri. Başka bir şey demiyorum.”

DURMUŞ YILMAZ'DAN TANZİM TEPKİSİ

Pazar esnafının videosunu kendi hesabında paylaşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Esnaf: “Bazan devletimiz güzel saçmalıyor,buda saçmalıklardan biri” Yok yok saçmalamıyor. Tuik artık senden değil tanzim satış çadırından fiyat alıp sebze veyve enflasyonu hesaplayacak.Kendince akıllıca(!) değil mi?" ifadelerini kullandı.

 

tghjk.jpg

İlgili Haberler