Pazardaki enflasyon. Hani enflasyon yüzde 14'tü. Ağlamak istemeyen okumasın

Pazardaki enflasyon. Hani enflasyon yüzde 14'tü. Ağlamak istemeyen okumasın
Türkiye yeni yıla zamlarla girdi. Vatandaş pazarda markette yapılan zamlardan dolayı isyan ediyor. Vatandaş, parası olamadığı için bir şey alamadığını 'Yok oğlum yok' diye belirtirken gözyaşlarını tutamadı.

Berkay BİGEÇ - Caner ALTAN / YENİÇAĞ
Yeniçağ TV ekibinden Berkay Bigeç’in mikrofon uzattığı vatandaş fiyat pahalılığına isyan ediyor. En düşük emekli maaşını aldığını belirten vatandaş, “Nasıl yaşayacağız en düşük emekli maaşı, aldıklarıma bak, param yok, yok oğlum yol. Öleceğiz ne yediğimiz belli değil mi halimizden. Korkuyoruz ellemeye, çekiniyoruz, imreniyoruz ama alamıyoruz” ifadelerini kullandı.  
Emekli maaşlarına yapılan zamlar sorulan vatandaş geçinemediğini anlattığı sırada gözyaşlarını zor tuttu. Bin 600 lira emekli maaşı aldığını belirten vatandaş, “En düşük emekli maaşı benim bin 600 lira, eşimde yok tek başıma yaşıyorum. Dur ağlatma beni. 1 kilo un alıyorum fırında ekmek yapıyorum bir ay onu yiyorum. Bakkaldan ekmek alacak halimiz yok” dedi.  

Pazarcı esnafı da köle gibi yaşadıklarını belirterek, “Gözlerim doluyor, çok zor geçinmek çocuğun senden ayakkabı istiyor alamıyorsun, uyuyabilir misin” ifadelerini kullandı.