Penguen TV ne demek?

Penguen TV ne demek?
‘Penguen TV’ ne demek, nasıl ortaya çıktı. Özel kanalların birbiri ardına açıldığı yıllarda haber kanalları da birbirini ardına açılıyordu. 2001 yılında yaşanan ekonomik krizde, bir haber kanalının önemli gelişmeler karşısında yayınladığı hayvan belgeselleri ile ortaya çıktı. Bu durum gerçek habercileri güldürüyordu çünkü isimleri haber kanalıydı. Daha Penguen TV ismi ortaya çıkmamıştı.

Taşlar Gezi olayları sırasında yerine oturdu, bu lakap isim o zaman şekillendi.
Şöyle ki;

Özellikle 2001 yılındaki ekonomik kriz döneminde önemli gelimeler olduğunda dönemin büyük haber kanalları, mevcut sıcak haberi yayınlamak yerine hayvan belgeseli yayınlardı.
Özgür haberciler ilk olarak haber kanallarındaki haber yerine konulun hayvan belgesellerini o zaman gülümseyerek eleştirirlerdi.
Bu olay Türkiye'de adına "Gezi Olayları" denilen Taksim'deki ağaçların kesilmesine karşı başlayan olaylar sırasında haber kanallarının olayların görüntüsü veya haberi yerine Penguen Belgeseli yayınlamasıyla bu isim yerine oturmuş oldu.

 

Son olarak Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa haberi sosyal medyada ve internet dünyasında büyük yankı uyandırırken, ‘arkasında büyük sermaye’ bulunan haber kanallarının istifa haberine yer vermemesi Penguen TV kavramını yeniden akıllara getirdi.

Vatandaşlar da Penguen TV kavramını merak etmeye başladı. Peki Penguen TV ne demek?
Yukarıda anlatılan özetle; 
Penguen TV; 
Türk medya dünyasında önemli bir siyasi olay gelişmesi durumunda, şirketsel çıkarlarına dokunacak diye "Var olan haber" hiç olmamış, hiç öyle bir olay yaşanmamış gibi davranıp belgesel yayını yapar gibi normal yayın akışının sürdürülmesine Penguen TV adı veriliyor.

Penguen TV’nin lakabının eski ismi de ‘Görmedim, duymadım, bilmiyorum’ şeklinde yorumlanan 3 maymunu oynamak deyimidir.
Medya dünyası artık, bir medya deyimi olarak bu tür televizyonlar için Penguen TV ifadesini kullanıyor. 
Penguen TV s​​​​​ir tür mesleki deyim oldu.

 

 

İlgili Haberler