800 yıllık insan kalıntıları bulundu

800 yıllık insan kalıntıları bulundu
Arkeologlar tarafından yapılan açıklamaya göre, Peru’da yaklaşık 800 yıllık insan kalıntıları bulundu. Kalıntılara sarılı bitkiler dikkat çekti.

22 Eylül Çarşamba günü arkeologlar tarafından yapılan açıklamalara göre gaz borusu döşeyen Perulu işçiler 800 yıllık bir mezar buldu. Keşfedilen ortak mezarda 8 kişinin yemek ve müzik aletleriyle gömülü olması da dikkat çekti.

Donanım Haber’de yer alan bilgilere, Caldida gaz şirketi tarafından keşfi incelemesi için çağırılan arkeolog Cecilia Camargo AFP’ye verdiği röportajda, gömülen yetişkinlerin ve çocukların cesetlerinin mısır, tabaklar, flüt gibi nefesli çalgılarla birlikte bitkilere sarıldığını ifade etti.

CESETLERİN BAZILARINDA KOKA YAPRAKLARI GÖRÜLDÜ

Açıklamalara göre bulunan 8 insan, Peru’nun başkenti Lima’nın 60 kilometre güneyindeki antik Chilca kasabasında yaşıyordu. Bulunan cesetlerin bazılarının kafasında kabuk ile gömüldüğü görüldü. Bunun yanı sıra da uyuşturucu etkisiyle bilinen koka yapraklarının saklandığı torbalar cesetlerle birlikte bulundu.

Camargo bunlarla ilgili, “Bu keşif, bize Chilca’nın Hispanik öncesi tarihi hakkında daha fazla bilgi sağlayan önemli bir bulgu” ifadelerini kullandı. Caldida gaz şirketi işçileri 2018 yılında da Chilca’da 30 antik ceset bulmuşlardı.

 

İlgili Haberler