Peskov'dan YPG'ye: "Türk ordusu ile teke tek kalırsınız"

Peskov'dan YPG'ye: "Türk ordusu ile teke tek kalırsınız"
Terör örgütü YPG/PKK'nın verilen süre içerisinde geri çekilmemesi durumunda Türk ordusu ile teke tek kalacağını açıklayan Kremlin Sözcüsü Peskov, ne Rus ne de Suriye kuvvetlerinin onları ayıramayacağını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Türkiye’nin 22 Ekim’de Soçi’de vardıkları mutabakat kapsamında, Suriye-Türkiye sınırının Suriye tarafındaki terör örgütü uzantılarının konuşlu oldukları yerlerden çekilip ülkenin derinliklerine doğru ilerlemesi hususunda itinalı bir çalışma yürütülmekte olduğunu dile getirdi.

Sputnik’te yer alan habere göre, bu sürecin ilk aşamalarında birtakım pürüzler yaşanabileceğini de söyleyen Peskov, “YPG temsilcileri ile birtakım temaslar sürdürülüyor, biliyorsunuz ki varılmış olan mutabakatı destekledikleri ve buna uymaya niyetli olduklarına dair bir açıklama yapıldı” dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, terör örgütleri PKK/PYD/YPG ile ilgili de, “Onların Suriye’nin kuzeyinden ayrılmamaları halinde bu bölgelerde onlarla Türk Silahlı Kuvvetleri arasında Suriye sınır muhafızları ve bizim askeri polisimiz durmayacak. O zaman da maalesef söz konusu YPG Türk Silahlı Kuvvetleri ile teke tek kalacaklar” uyarısında bulundu.