Pfizer ile Biontech'in aşısında flaş gelişme. Bir ülkeden daha onay geldi

Pfizer ile Biontech'in aşısında flaş gelişme. Bir ülkeden daha onay geldi
Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısı Meksika'da da onay aldı. Sağlık Bakan Yardımcısı Hugo Lopez-Gatell, ilk etapta 250 bin doz aşı alınacağını ve aşı çalışmalarında önceliğin sağlık çalışanlarına tanınacağını açıkladı.

Almanlar'ın korona aşısında flaş gelişme

AA'da yer alan habere göre, korona virüs salgınına karşı geliştirilen ve daha önce üç ülke tarafından kullanımı sağlanan Pfizer ile BioNTech aşısı Meksika'da da onaylandı.

İLK ETAPTA 250 BİN AŞI ALINACAK

İngiltere, Kanada ve Bahreyn'in ardından Meksika'nın da onay verdiği aşı hakkında konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Hugo Lopez-Gatell, ilk etapta 250 bin doz aşı alınacağını ve aşı çalışmalarında önceliğin sağlık çalışanlarına tanınacağını kaydetti.

AŞI ÜLKE İÇİN BİR UMUT

Ülkede 1,6 milyon sağlık çalışanı bulunurken, başlangıçta sipariş edilen aşı sayısının yetersiz olduğunun altını çizen Lopez-Gatell, yine de aşının Meksika için büyük bir umut olduğunu ifade etti.  

Covid-19 nedeniyle 113 bin 13 kişi yaşamını yitirdiği Meksika'da aşılamalara gelecek haftadan itibaren başlanması bekleniyor.