Pınar Gültekin cinayeti davasının 6'ncı duruşması

Pınar Gültekin cinayeti davasının 6'ncı duruşması
Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili sanıkların yargılanmasına devam ediliyor.

Muğla''da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin''in öldürülmesiyle ilgili sanıkların yargılanmasına Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi''nde devam ediliyor. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ek iddianamede Cemal Metin Avcı''nın bazı yakınlarının, suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirilerek ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi.

Bugün yapılacak altıncı duruşmada bu dosyanın dava dosyası ile birleştirilmesi bekleniyor.

Ayrıca Gültekin''in telefonu için ABD''ye Android şifresi ile ilgili yazılan müzekkerenin sonucu da bekleniyor.

Gültekin''in babası Sıddık Gültekin, dava öncesi Muğla Adliyesi önünde gazetecilere, başından beri sürecin içinde başka faillerin de olduğunu öne sürdü.

Bütün hukuki yollara başvurduklarını belirten Gültekin, ek iddianameyle yargılamanın da önemli ölçüde genişlediğini, bundan sonra da hukuki surecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

Dosyanın bugün birleşeceğini umut ettiklerini dile getiren Gültekin, "Sanığın yakınları için hazırlanan ek iddianamenin bugün dava dosyası ile birleştirilmesini bekliyoruz. Suça iştirak eden tüm kişilerin ceza almasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve bazı kadın dernekleri de adliye önünde Pınar Gültekin''in fotoğrafları ile kadın cinayetlerini protesto etti.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin''in eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. 

Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.

Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunu tespit edilmişti. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Geçen 15 Şubat’taki duruşmada Mertcan Avcı, imza atma yükümlülüğü ve yurtdışı çıkış yasağıyla birlikte tahliye edildi.

Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili katil Cemal Metin Avcı''nın yakınları da sanık olarak davaya dahil edilmişti. Adli Tıp raporunda, olay yerinde bulunan bir varil içerisinde ele geçirilen sigara izmaritlerinin şüpheliler Şükrü Gökhan Orhan ve anne Ayten Avcı''nın DNA profiliyle uyumlu olduğu belirtilmişti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı''nca da Avcı''nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı ve Şükrü Gökan Orhan''ın "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan haklarında verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı''nca bozulmuştu.