Piyasaları saran korku doları tetikledi. İşte doların 9 liranın üzerine çıkacağı tarih

Piyasaları saran korku doları tetikledi. İşte doların 9 liranın üzerine çıkacağı tarih
Yatırımcılar altın ve dolar fiyatlarda yaşanan dalgalanmayı merakla takip ederken, bugün ABD'den gelecek olan kritik veriyle birlikte dolar ve altında rota belli olacak.

Dolar ve altın fiyatları haftanın son işlem gününde ABD’den gelecek olan kritik veriye kilitlendi.

FED’in varlık alımına kasım ayında başlaması bekleniyor. Bu beklenti düşük faiz nedeniyle korumasız Türk lirasını vuruyor.

Haftanın en önemli verisi olan tarım-dışı istihdam verisi açıklanacak. Beklenti rakamı hafta başında 485bin civarında iken bugün beklenti rakamı 500bin’e yükselmiş durumda. Bir önceki ayın verisi ise 235bin açıklanmıştı.

Rakamın beklenti ve üstü gelmesi ve ortalama saatlik gelirin beklenti üstünde ve hatta önceki veri ile aynı gelmesi FED Başkanı Powell’in bahsettiği istihdam koşullarını karşılayabilir. Bu durumda tahvil alımlarının azaltılmasına Kasım toplantısında başlanabilir.

Tarım dışı istihdam verilerinin beklentisi tüm gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini olumsuz etkiliyor. Ancak Türk lirasındaki etkisi, düşük faiz nedeniyle daha fazla hissediliyor. Gelişmekte olan para birimleri arasında en çok değer kaybeden Türk lirası bu sabah da dolar karşısında değer yitirdi.

Dolar 8.900 TL‘nin üzerinde bir başlangıç yaptı. Uzmanlar, piyasada yarınki veri beklentisinin satın alındığını belirtiyorlar.