Piyasanın göbeğindeki isim açıkladı: İşte ikinci el araç fiyatlarının düşeceği tarih: Herkes bu haberi bekliyordu

Piyasanın göbeğindeki isim açıkladı: İşte ikinci el araç fiyatlarının düşeceği tarih: Herkes bu haberi bekliyordu
Türkiye’de sanayi ve araç üretim kapasitesi ile bilinen Kocaeli’nin Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı, ikinci el araç fiyatlarının düşeceği tarihi açıkladı.

Posta'da yer alan özel habere göre ikinci el araç fiyatları, korona virüs salgını nedeniyle üretimin düşmesinin ardından rekor seviyelere yükselmişti. Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı 1 Eylül’de yürürlüğe giren yeterlilik belgesi uygulaması ile ikinci el araç fiyatlarının 3 ay içerisinde düşüşe geçeceğini söyledi.

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın üretim merkezi olan Kocaeli’de tüm Türkiye’de olduğu gibi ikinci el araç piyasası dudak uçuklatıyor. Araç fiyatlarında yüzde 40’a kadar varan artışların görülmesi sonrasında Kocaeli’de bulunan oto pazarlarına vatandaşların ilgisi azaldı.

Yaklaşık 400 bin kişinin yetki belgesi olmadan araç satın alıp yüksek satmak istemesi ile piyasanın etkilendiğini belirten Batı, Eylül ayında uygulanmaya başlayan araç satış yetki belgesinin bu kontrolsüz artışı önleyeceğini ve fiyatlarda 3 ay içerisinde düşüşler olacağını ifade etti.

Kaynak: Posta