PKK'dan bir hain sadırı daha! 2 şehit, 10 yaralı

PKK'dan bir hain sadırı daha! 2 şehit, 10 yaralı
Mardin'in Nusaybin ve Mazıdağı ilçelerinde teröristlerin düzenlediği bombalı saldırılarda biri uzman çavuş biri de polis memuru şehit oldu. 10 da yaralı var.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında meydana gelen bombalı saldırıda, 1 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. İkinci saldırı da Mazıdağı İlçesi yakınlarında gerçekleşti. PKK’lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracı geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Burada da 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

İLK SALDIRI NUSAYBİN’DE GERÇEKLEŞTİ

Nusaybin’de 14 Mart tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağı konularak jandarma ve polis özel harekat timlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor.

Sabah saat 07.00 sıralarında, Dicle mahallesinde güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK’lıların daha önce yola döşediği tahrip gücü yüksek patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

Yaralılar hemen Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınırken, bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.

HAİNLER MAZIDAĞI’NDA DA POLİSE SALDIRDILAR

Saldırıda 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.Saldırı Mardin’in Mazıdağı İlçesi Diyarbakır karayolu üzerindeki Sultan Şeyhmus Köyü yakınlarında meydana geldi. PKK’lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 1 özel harekat polisi şehit olurken, 3 polis memuru da yaralandı.

Yaralı polisler olay yerine giden ambulanslarla Mazıdağı ve Mardin’deki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Bölgeye takviye ekipler sevk edilerek saldırıyı düzenleyen PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Karayolu da ulaşıma kapatılarak başka patlayıcı bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

DHA