PKK'lı teröristler ormanları yakıyor

PKK'lı teröristler ormanları yakıyor
Bölücü örgütün turizmin zara görmesi için orman yakma eylemleri artıracağını tahmin ettiğini söyleyen emekli tuğgeneral Eslen, istihbarata bu konuda çok iş düştüğünü vurguladı.

Yeniçağ / Hanife Açıkalın

Emekli tuğgeneral Nejat Eslen, batıda başlayan orman yangınlarının PKK terör örgütü eliyle yapıldığını ve bombalı saldırıların önümüzdeki günlerde batıya sıçrayacağını ifade etti. Eslen, "Orman yakma gibi terör eylemleri daha da artarsa turizm büyük zarar görecek. Hangi ormanın neresinde yangın başlatacaklar bunu bilmek zor. Şehirlerdeki PKK sempatizanlarını takip etmeleri gerekir. Terör eylemleri için de patlayıcı maddelerin kontrolünü çok iyi yapmak lazım" dedi. Türkiye'nin ekonomik çöküşünü hedefleyen PKK'nın turizm illerinde terör eylemlerine yöneleceğini dile getiren Eslen şunları söyledi: 

Etkilerini görüyoruz

"Batıda terör eylemlerini beklememiz lazım. İstihbarata bu konuda çok iş düşüyor. Eylemler gerçekleşmeden eylemcileri tespit etmek lazım. Terör eylemleri olunca ekonomi nasıl çöküşe geçer? Turistik bölgelerde, batıda terör eylemleri etkin kılınarak yaparlar. Ben şu an Bodrum'dayım ve Bodrum bomboş. Türkiye'de terör var diye gelmiyorlar. Rusları anladık ama Alman ve İngilizler de gelmiyor. Batı bu senaryo üzerinde terör örgütü PKK ile beraber çalışıyor. Biz bunun etkilerini batıda şimdiden görüyoruz. Otellerin çoğu kapalı. Bu arada bölgede orman yangınlarını da bekleyebiliriz."

Dışarıdan müdahale 

Terörle mücadelede PKK'nın lider kadrosunun hedef alınmaya başlandığına dikkat çeken Eslen, bu hedefi engelleyen dış müdahalelerin olduğunun altını çizdi. Türk istihbaratının elektronik aldatmalarla engellendiğini belirten Eslen sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim istihbaratımız terör eylemlerini tespit ediyor ancak başka bir istihbaratın elektronik aldatması yüzünden tespit edilen yerin yanlış çıktığının duyumunu aldım. Mesela düşürülen kobra helikopterinin elektronik karşı tedbirleri çalışmadı. Kobra helikoptere karşı roket ateşlendiği zaman onun koruyucu sistemlerinin de ateşlenmesi lazım ama çalışmadı. Dışarıdan müdahale olabilir. PKK bu müdahaleyi yapamaz. Demek ki dışarıdan bir müdahale oldu. Ancak iki roketin de elektronik karşı tedbirlerinin çalışmaması ilginç. Bunu bölgedeki başka bir güç yapmış olabilir."