PKK'nın üst düzey yöneticisi etkisiz hale getirildi

PKK'nın üst düzey yöneticisi etkisiz hale getirildi
MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Duhok-Gara bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden İzzettin İnan etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Irak''ın kuzeyindeki Duhok-Gara bölgesinde düzenlenen operasyonda terör örgütünün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği sözde PKK-HPG Konseyi üyesi ve Apollo Akademiler sorumlusu "Dersim Malatya" kod adlı İzzettin İnan etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgilere göre MİT tarafından Irak''ın kuzeyindeki Gara bölgesinde takibe alınan İnan''ın, örgüt kadrolarıyla toplantı halinde olduğu tespit edildi. MİT''in gerçekleştirdiği operasyonla İnan ve beraberindeki teröristler etkisiz hale getirildi.

Terör örgütüne 1992''de katıldığı öğrenilen terörist İnan''ın Suriye ve Irak''ta terör faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca güvenlik güçlerine yönelik bazı eylemlerin talimatını verdiği tespit edildi.

GEÇTİĞİMİZ YIL ÖLDÜRÜLEN KİŞİNİN YERİNE GETİRİLMİŞ

Terör örgütü mensuplarına ideolojik ve silahlı eğitimler verdiği belirtilen İnan''ın, MİT ve TSK''nın koordineli operasyonuyla geçtiğimiz yıl etkisiz hale getirilen PKK/KCK''nın sözde üst düzey yöneticilerinden ve "kırmızı kategori"de bulunan "Sofi Nurettin" kod adlı Halef el Muhammed''in yerine getirildiği öğrenildi.

Suriye''den Türkiye''ye yönelik tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi olduğu belirtilen ve Pençe Kartal-2 Operasyonu sırasında TSK''ya karşı eylemleri komuta ettiği, 13 kişinin infaz emrini verdiği belirlenen terörist "Sofi Nurettin"in saklandığı mağarada vurulduğu anın görüntüleri de geçen yıl basınla paylaşılmıştı.

İlgili Haberler