Polis İstanbul'da El-Kaide'li teröristi vurarak yakaladı

Polis İstanbul'da El-Kaide'li teröristi vurarak yakaladı
Silivri Kaymakamlığı girişinde polise bıçakla saldıran şahıs, vurularak etkisi hale getirilmiş, yaralı şahıs hastaneye kaldırılmıştı. Şahsın vurulma anına ilişkin görüntüler ortaya çıkarken, çevredeki bir dükkândan satır aldığı anlar da güvenlik kamerasına yansıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Halis Bayancuk denen bir gruba iltisak etmeye çalışan bir tip. Arkadaşlar gereğini yerine getirdiler" dedi.

Olay, bugün sabah saatlerinde Silivri Kaymakamlığında yaşandı. Kaymakamlık binasına girmek isteyen bir kişi, polis tarafından içeri alınmadı. Dışarı çıkan şüpheli, çevrede bulunan bir züccaciye dükkanına giderek satır aldı. Bu sefer de arka kapıdan girmeye çalışan saldırgan, tekrar alınmayınca olay çıkardı. Satırla 2 polisi yaralayan ve "Dur" ihtarına uymayan saldırgan, çevredeki başka bir polis tarafından tabanca ile bacağından yaralandı. Saldırgan ve yaralı polisler olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaşananlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntülerde etkisiz hale getirilen şahıs yerden kalkarak polise saldırmaya çalışıyor. Polis ekipleri ise şahsı yerde kalması konusunda uyarıyor. Zanlı polise saldırmaya çalışırken bacağından vurularak etkisiz hale getiriliyor.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Silivri''de polise yönelik saldırıya ilişkin olarak "Bildiğimiz bir tip, arkadaşlar gereğini yerine getirdiler" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Silivri''de katıldığı program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Soylu Silivri''de polise yönelik gerçekleşen saldırıya ilişkin olarak, "Bildiğimiz bir tip. Daha önce bizim Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri''nin (BÖF) iki üç sefer görüştüğü o zaman da tespit ettikleri akli dengesi yerinde olmayan, son zamanlarda da Halis Bayancuk denen bir gruba iltisak etmeye çalışan bir tip. Arkadaşlar gereğini yerine getirdiler" ifadelerini kullandı.

HALİS BAYANCUK KİMDİR?

"Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk, terör örgütü El-Kaide kapsamında yargılandığı davada, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

(İHA), (DHA)

İlgili Haberler