Polisten hayat kurtaran proje

Polisten hayat kurtaran proje
Adana'da serinlemek amacıyla sulama kanalı ve göle giren 15 genç boğularak ölmüştü. Polis ekipleri, artan ölümlerin ardından başlatılan "Analar Ağlamasın" projesi kapsamında yasak ve tehlikeli olmasına rağmen sulama kanalında yüzen gençleri ekip aracıyla alıp, havuza götürdü.

Polisten hayat kurtaran proje. Çocuklar önce kaçmak istedi sonra mutlu oldu

Adana''da havaların ısınmasıyla şehir merkezinde 15 gencin boğularak yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan "Analar Ağlamasın" projesi kapsamında serinlemek için sulama kanallarında yüzen çocukları toplayıp havuzlara götürdü.

Kentte hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkınca çocuklar ve gençler, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen serinlemek için yine kendilerini sulama kanalına attı.

Her yıl onlarca kişinin boğulduğu kanalda canlarını hiçe sayarak, yüzen gençler, suya atlarken tehlikeli hareketler de yaptı. Yüreğir ilçesi Ege Bagatur Caddesi’nde bulunan DSİ’ye ait sulama kanalında gençlerin yüzdüğünü haber alan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti.

,

Sulama kanalına gelen polis, gençleri sudan çıkardı. Gençlerden sulama kanalına girmeyecekleri sözünü alan polis, ekip aracına bindirerek, yakındaki havuza götürdü.

Havuza girerek serinleyen gençler ise polis ekiplerine teşekkür etti.

Havuza götürülen gençlerden Ferhat Biterge (17), “Kanal daha zevkliydi, orada yüzüyorduk. Polisler bizi uyardı, biz de söz verdik. Bundan sonra havuzda yüzeceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler