Nazlıaka: O genci kaybettik

Nazlıaka: O genci kaybettik
Nazlıaka: O genci kaybettik

Gezi Parkı eyleminde iki ölüm gerçekleşti. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Polis kurşunuyla başından vurulan 26 y

Gezi Parkı eyleminde iki ölüm gerçekleşti. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Polis kurşunuyla başından vurulan 26 yaşındaki Ethem Sarısülük’ün beyin ölümünün gerçekleştiği bilgisi ben Numune Hastanesi’nde iken ailesine verildi” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da, önceki gece Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne elleri ters kelepçelenmiş bin 500’ün üzerinde yurttaşın getirildiğini belirterek, bunların 60’ının farklı bir alanda tutulduklarını ve onlara ilişkin sürecin “farklı işleyeceğiyle” ilgili kendilerine bilgi ulaştığını kaydetti. İstanbul’da da eyleme destek vermek üzere toplanan grup, Mustafa Kemal Mahallesi’nde eylem yaptı. Ardından yürüyüşe geçerek otoyola gelip, yolu trafiğe kapattı. Grup, tencere tava çalarak sloganlar atarken, 19 yaşındaki Mehmet Görkem D.’nin kullandığı cip, eylemin bitmesini bekleyen bir taksiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan cip daha sonra eylemcilerin arasına daldı. Kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş yaşamını yitirdi. Grupta bulunan Seyit Kartal adlı genç de ağır yaralandı. Kaza nedeniyle öfkelenen kalabalık sürücü Mehmet Görkem D.’yi tartakladı. Sürücüyü mahalle muhtarı kurtardı ve polise teslim etti.

 

Yarbay da yaralandı

 

Askere gitme hazırlığı yapan Ayvalıtaş’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Seyit Kartal Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Polis kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. İzmir’de gösteriler sırasında iki kişi plastik mermiyle yaralanırken, Anmara’da bir arabanın çarptığı gencin komada olduğu, başından vurulan bir kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Muğla’da da, göstericilerle görüşmek isteyen Asayişten Sorumlu Komutan Yardımcısı Yarbay Necati Metin, polisin eylemcilere attığı gaz bombası kapsülüyle yaralandı.