Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntülere ev sahipliği yaptı

Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntülere ev sahipliği yaptı
12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, katılımcılara unutulmayacak anlar yaşattı. Renkli kıyafetler ve danslarla harmanlanan kortej yürüyüşü ise karnavalın coşkusunu en üst seviyeye çıkardı.

Adana'da gerçekleştirilen "2024 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı" renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. 13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen karnavalda uzun yıllar akıllarda kalacak renkli görüntüler oluştu. Konserler, yarışmalar, söyleşiler ve gösteriler gibi çeşitli etkinliklerin düzenlendiği karnavalda, katılımcıların coşkusu ise en üst seviyedeydi. Kent meydanında toplanan vatandaşlar, türküler eşliğinde halay çekerek eğlenceli anlar yaşadı.

screenshot-100.jpg

Dün gerçekleşen ve Atatürk Caddesi Kuyumcular Çarşısı önünden başlayan kortej yürüyüşü ise akıllara Rio festivallerini getirdi. Cadde boyunca yürüyen coşkulu kalabalık, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Farklı tasarım kıyafetler ve çeşitli aksesuarların bir araya geldiği renkli kostümler ise görenleri adeta büyüledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da katıldığı kortej yürüyüşü, karnaval coşkusunu en üst seviyelere çıkardı. Katılımcılara karanfil dağıtan Başkan Zeydan Karalar, eşi benzeri olmayan portakal çiçeği kokusunu da her insanın mutlaka hissetmesi gerektiğini söyledi.

screenshot-106.jpg

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın son gününde ise Seyhan Nehri üzerinde su korteji düzenlendi. Nehrin üzerinde gerçekleşen bu etkinlik, vatandaşların ilgi odağı oldu. Kano ve deniz motorlarıyla oluşturulan kortejde düzenlenen gösteriler izleyicilerin nefesini kesti. Kortejin yanı sıra, davul zurna eşliğinde çekilen halaylar ve çeşitli gösteriler de renkli anlara sahne oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, nehir üzerindeki platforma çıkarak halk oyunları ekibiyle birlikte çiftetelli oynayarak katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

glsfrnmxcaa9-6e.jpg

glsfrnsxyaaij5w.jpg

20240421aw187080-7.jpg

glowaa6xqaesihy.jpg

glryg0hwoaavosw.jpg

glryg0jxwaaj-de.jpg

glryg0nweaa8fpx.jpg

glryh6awaaa-4ke.jpg

glryh6yxkaaj4ul.jpg

glryi2lxoaeloss.jpg