Prens Selman’dan Katar’a zeytin dalı

Prens Selman’dan Katar’a zeytin dalı
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın başındaki konsorsiyumun İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’ı satın almasıyla beIN Sport ile başlayan gerginlikle ilgili anlaşma sağlanıyor.

Suudi Arabistan ile Katar arasındaki yayın hakları gerginliğinde son nokta konmak üzere. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın başındaki konsorsiyum tarafından İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’ın satın almasına Katarlı yayıncı kuruluş beIN Sports’un karşı çıkmasıyla başlayan gerginlikte anlaşma sağlanıyor. Prens Selman, yayıncı kuruluşun korsan yayınlar nedeniyle uğradığı 500 milyon poundluk zararı karşılayacak.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed bin Salman’ın başında bulunduğu bir konsorsiyum tarafından satın alınması için yapılan 300 milyon Euro’luk teklif, Premier Lig’in yayın ortaklarından beIN Sports tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Suudi Arabistan’ın korsan yayınlara izin verdiği gerekçesiyle satışın gerçekleşmemesini isteyen beIN Sports, Premier Lig kulüplerine mektup bile yollamıştı.

Yaşanan bu tartışmanın Newcastle United’ın satışında ertelemeye neden olmuştu. Bu yaşananlar üzerine Suudi Arabistan, korsan yayın nedeniyle beIN Sports’a yayın hakları için para ödemeye hazırlandığı öğrenildi. Daily Mail’de yer alan habere göre, anlaşmanın iptal edilmesinden çekinen Suudi Arabistan’ın, yaklaşık 500 milyon pound tutarındaki beIN Sports’un yayın hakları zararını karşılamayı düşündüğü belirtildi.

Katar cephesine yakın kaynaklar ise henüz Suudi Arabistan’dan bir yetkili ile görüşmediklerini, kendilerine garanti verilmesi halinde iki ülke arasındaki sıkıntının aşılabileceğini belirtti. Newcastle United’ı satın almak için teklif yapan konsorsiyumun, ülkedeki korsan yayınlar ile ilgileri olmadığını, ancak sorunun çözülmesi için lobi faaliyetlerine başladıkları ifade edildi.

Suudi Arabistan’ın, Katar’ın yayın haklarından elde ettiği zararı karşılayarak, Newcastle United’ın satışında herhangi bir sıkıntı çıkmamasını planladığı da haberde yer aldı.

İlgili Haberler