Prof. Dr. Faruk Yorulmaz'dan korona virüs önerisi

Prof. Dr. Faruk Yorulmaz'dan korona virüs önerisi
Korona virüs tedbirleri kapsamında "evde kal" çağrısının üzerine tüm yaş gruplarının evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, 'Temizlik kuralları hayat kurtarır. Mutlaka uyulmalı' dedi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, koronavirüs tedbirleri kapsamında "evde kal" çağrısının üzerine tüm yaş gruplarının evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdiğini ifade etti.

Evlerin derli toplu, güzel ve temiz olmasının sağlığı korumanın yanında, insanların moralini de olumlu etkilediğini belirten Yorulmaz, "Evin temiz olması, ev içinde zamanla biriken ya da oluşan her türlü zararlı etkenden ev içindeki tüm bireyleri koruyacaktır. Özellikle bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar, gebeler, emziren anneler gibi daha hassas durumdaki insanlar için bu temizlik çok daha büyük önem taşımaktadır" dedi.

YATAKLARI VE ODALARI AYIRIN  

Yorulmaz, mümkünse her bireyin ayrı odalarda ayrı yataklarda uyuması ve aradaki güvenli mesafenin korunması gerektiğini dile getirdi. Evde her bireyin ayrı havlu ve terlik gibi kişisel kullanım eşyasının olması gerektiğine işaret eden Yorulmaz, "Evde bulaşıcı hastalığı olan bir kişi varsa, özellikle o kişinin odasının, tabağının, bardağının, kaşık, çatalının, havlusunun ayrılması, mümkün olduğu kadar o kişinin bakımı ile ev halkından sağlıklı olan bir kişinin ilgilenmesi ev halkının sağlığını korumak açısından çok önemlidir." diye konuştu.