Prof. Mehmet Ceyhan koronadaki son gelişmeyi açıkladı oysa durum çok farklı

Prof. Mehmet Ceyhan koronadaki son gelişmeyi açıkladı oysa durum çok farklı
Korona virüs salgınında en çok konuşulan isimlerde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, DSÖ'nün açıkladığı vaka sayılarının tahmin edilenden 10 kat fazla olduğu

NTV'de yer alan habere göre, Resmi verilere göre dünya genelinde korona virüs vaka sayısı 35 milyonun üzerinde. Ancak uzmanlar, gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu söylüyor.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Programlar Direktörü Mike Ryan dünyada her 10 kişiden birinin virüse yakalanmış olabileceğini belirtti.

OYSA DURUM ÇOK FARKLI

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bunun kötü bir durum olmadığını belirtti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ceyhan, "Toplumsal bağışıklığa düşündüğümüzden daha yakın olabiliriz. Dünya’da saptanan vakaların en az 10 katı kadar virüs pozitif kişi var dediğim zaman, bazan kötü bir şeyden bahsettiğim sanılıyor" dedi.

DSÖ'nün saptanan vakaların 20 katı kadar enfekte olduğunu hesapladığının altını çizen Ceyhan, "Oysa bu vakalar belirtisiz veya hafif seyrettiği için, aslında sayı ne kadar yüksekse, toplumsal bağışıklığa o kadar yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.