Profesör de bunu yaparsa vatandaş ne yapmaz

Profesör de bunu yaparsa vatandaş ne yapmaz
İstanbul'da yaşayan 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel, kendisini arayan dolandırıcılar tarafından 10 gün boyunca dolandırıldı. 160 adet altın ve 1 milyon lira kaptıran profesör, ertesi gün 200 bin dolar ve 10 gün sonra da 250 bin dolar kaptırdı.

İstanbul''da lüks bir semtte yaşayan 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel''i yetkili amir olarak tanıtarak arayan kişi yaşlı adama kimlik bilgilerinin kullanılarak bir dolandırıcılık yapıldığını ve bu durumla ilgisinin olup olmadığını sordu.

Profesörden TC kimlik numarasını, daha sonra evdeki değerli eşyaların fotoğraflarının paylaşmasını isteyen sözde polisin talebiyle Ahmet Demirel gerekli bilgileri paylaştı

İddiaya göre para ve ziynet eşyalarda parmak izi araştırması yapılacağını söyleyen telefondaki sözde polis, polis kimliğinin fotoğrafını mesajlaşma programı üzerinden emekli doktora gönderdi.

Daha sonra kasadaki ve bankadaki tüm gayrimenkullerin fotoğraflarını çeken Demirel, poşete koyduğu 1 milyon lira ve 160 adet tam altın gibi birçok ziynet eşyaları, Arif Paşa Korusu''nda buluştuğu şüpheliye verdi.

Ardından yeniden aranan emekli profesör, bu kez evdeki paraların tümünün teslim edilmesi gerektiğini söyleyerek, tüm paraları alması gerektiği söylendi. Ardından kapıya gelen şahıs bu kez 200 bin doları alarak binadan uzaklaştı.

Olay üzerinden 10 gün geçtikten sonra yeniden Ahmet Demirel''i tekrar arayan dolandırıcı, "Tüm bankalardaki paranızı çekin" talimatıyla özel bir bankanın şubesine gitti.

Soruşturma başlatıldı

Bu bankadaki 250 bin doları da çeken Ahmet Demirel, yeniden kapıya gelen sözde görevliye bu parayı da teslim etti. Emekli profesör, bu parayla birlikte dolandırıcılara toplamda 10 milyon lira verdi.

Ziyarete gelen kızı sayesinde dolandırıldığını anlayan profesörün ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler