Profiterol tarifi: Profiterol nasıl yapılır?

Profiterol tarifi: Profiterol nasıl yapılır?
Profiterol, pataşu olarak da isimlendirilen bu tatlı türü Fransız mutfağından geldiği düşünülmektedir. Hamurun puf puf kabarıp içlerinin krema ile doldurmasından elde edilen profiterol hafif tatlılar arasında en çok tercih edilenler arasında.

Profiterol nasıl yapılır sorusu ev hanımlarının en çok merak ettiği tarifler arasında. Kafelerde gördüğümüz güzel dolgulu profiterol bizi ne kadar şaşırtsa da evde de aynı kıvamda yapabilmemiz mümkün. Yazımızda nefis yemek tarifleri profiterol başlığına yer verdik. Profesyonel profiterol tarifi için hazır olun. Mutfağa ilk adım atanlar için yaklaşık 20-25 dakika içerisinde kolay ve pratik şekilde profiterol hazırlayabileceksiniz. Misafirlerinize ya da ailenize güzel bir tatlı sunumu yapabilirsiniz. İşte profiterol tarifi

Profiterol Malzemeleri

1 su bardağı un

125 gram margarin ya da tereyağı

1 su bardağı su

3 adet yumurta (Yumurtalar large boyutunda olmalı)

Kreması için:

1 paket vanilya

2,5 su bardağı süt

1,5 çay bardağı şeker

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

En son üzerine dökmek için hazır çikolata sosu gerekmektedir.

PROFİTEROL TARİFİ

İlk önce profiterol hamuru için kolları sıvayalım. Elimize küçük bir tencere alarak içine margarini ve 1 su bardağı suyu koyalım. Ardından ocağın altını açarak kaynatalım. Margarin eridikten sonra 1 su bardağı unu tencerenin içine dökelim ve 3 – 4 dakika karıştıralım. Daha sonra ocaktan tencereyi alalım ve 15 dakika soğumaya bırakalım. 3 tane yumurtayı tek tek hamurun üstüne kırın, her kırmada hamura yedirerek devam edin. Yapışkan bir hamur haline gelmiş olacak. Yumurtaları hamura yedirdikten sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın.

Sıra geldi hamuru pişirmeye. Tepsimizi hazırlayıp güzelce yağlayalım. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde hamurları kalıplar halinde ayırarak tepsinin içine yerleştirelim. Hamurların arasında en az 3 cm boşluk olsun. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Daha sonra tepsimizi fırına koyalım ve 40 dakika bekleyelim. Üzeri kızarması gerek.

Kremasını hazırlamak için de vanilya hariç diğer malzemelerimizi bir tencereye koyup ocağa yerleştirin ve pişirin. Bu karışım piştikten sonra en son ocaktan alarak üstüne vanilyayı dökerek tekrar karıştırın.

Şimdi geldi kremaları profiterol hamurunun içine doldurmaya. Burada krema sıkacağı ile hamurların içine tek tek kremaları sıkıp dolduracağız. Doldurtan sonra tekrar tepsiye dizin.

En son olarak çikolata sosumuzu tepsinin üzerinden yavaşça gezdirin. İşte bu kadar. Afiyet olsun.

YALANCI PROFİTEROL TARİFİ

Malzemeleri:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket tuzsuz etimek

1 su bardağı un

2 adet kremşanti

Yarım paket hazır çikolata sosu

1 su bardağı soğuk süt

Çikolata sosu içinde 1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Tencerenin içine süt, un ve şekeri ekleyip güzelce karıştırarak kaynatın. Muhallebi kıvamında olunca altını kapatın. Daha sonra bir bardak soğuk süt ve kremşantimizi mikser ile güzelce çırpın. Ardından karıştırın.

Borcamın içine etimekleri parçalayarak yerleştirin. Sonra hazır olan muhallebimizi üzerine dökün. Ve üstünü spatula tarzı bir araçla düzleştirin.

Çikolata sosunu süt ile karıştırıp ocağa koyun. Koyu kıvam olana kadar karıştırın. Daha sonra ılımaya bırakın. En son borcamın üstüne yavaşça sosumuzu dökün. Yine düzleştirin. Buzdolabında 10 saat bekletin ve afiyetle yiyin